Antena 3 CNN Economic Vouchere alimente 2022. Ce faci dacă ai pierdut tichetul social sau ai uitat PIN-ul de la card

Vouchere alimente 2022. Ce faci dacă ai pierdut tichetul social sau ai uitat PIN-ul de la card

Vouchere alimente 2022. Dacă se întâmplă să pierdeţi tichetele sociale pentru alimente, având inclusiv bani necheltuiţi pe ele, nu înseamnă că nu mai sunteţi beneficiar al programului.

Vouchere alimente 2022. Ce faci dacă ai pierdut tichetul social sau ai uitat PIN-ul de la card
Sursa foto: mfe.gov
de Milena Niță    |    14 Aug 2022   •   12:00

Aşadar, în cazul în care aţi pierdut sau rătăcit cardul social, trebuie să sunaţi în timp cât mai scurt emitentul cardului, pentru ca acesta să poată bloca tichetul. Apoi, veţi primi un alt card.

"Beneficiarul care a pierdut – sau dorește să blocheze temporar - cardul social pentru produse alimentare și mese calde trebuie să anunțe imediat pe emitentul cardului, apelând serviciul de Asistență Clienți sau utilizând aplicația mobilă a emitentului.  

Emiterea unui nou card și expedierea la adresa emitentului se vor face, prin grija emitentului, în termen de 60 de zile de la data la care cardul a fost declarat pierdut", informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Datele de contact ale emitenţilor tichetelor sociale

- Edenred România SRL: [email protected], Telefon: 021.301.33.11, urmat de tasta 4 

- Sodexo: [email protected], Telefon: 021.204.46.46 

- Up Romania SRL: [email protected], Telefon: 021.402.82.23 

Mai mult, în cazul în care pe tichetele sociale mai erau bani disponibili, aceştia nu vor fi pierduţi şi îi veţi putea folosi pe noul card.

"Sumele disponibile pe card, în momentul blocării cardului, nu vor fi pierdute și vor putea fi utilizate după emiterea unui nou card.

Este esențial ca imediat după ce ați constatat pierderea cardului să contactați unitatea emitentă pentru blocare/ prevenirea utilizării frauduloase.  

Blocarea cardului se va face fie din aplicația mobilă a emitentului cardului, fie apelând serviciul de Asistență Clienți al emitentului. Numai apelând serviciul de Asistență Clienți al emitentului va putea fi prevenită utilizarea frauduloasă a acestuia" mai informează ministerul.

Ce se întâmplă dacă aţi uitat codul PIN?  

"Beneficiarul care a pierdut PIN-ul poate accesa opțiunea "Reamintire PIN" din aplicația mobilă a emitentului sau poate să contacteze Serviciul Asistență Clienți al emitentului (telefon sau E-mail), în vederea emiterii unui nou PIN", explică Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Voucherele pentru alimente și mese calde trebuie utilizate numai pentru cumpărarea de produse alimentare de bază. 

În cazul în care beneficiarii voucherelor pentru alimente folosesc tichetele sociale pentru achiziţia altor produse, aceasta este contravenție, potrivit legii penale şi sunt considerate infracțiuni. 

Prin măsura "Sprijin pentru România", adoptată de Guvernul României, vor fi emise - și distribuite persoanelor defavorizate - voucherele pentru alimente pe suport electronic, pentru produse alimentare și mese calde.   

Beneficiarii voucherelor pentru alimente

1. Pensionarii ale căror venituri proprii lunare sunt mai mici sau egale cu suma de 1.500 lei 

2. Persoanele, copii și adulți, încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizare sunt mai mici sau egale cu suma de 1.500 lei

3. Familiile cu doi sau mai mulți copii în întreținere, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei

4. Familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei

5. Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat

6. Persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.         

Pentru implementarea măsurii a fost alocată suma de 3,1 miliarde de lei

Sprijinirea persoanelor defavorizate, din categoriile indicate mai sus, se face prin acordarea de tichete sociale, pe suport electronic, pentru produse alimentare și mese calde. 

Programul se va desfășura în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2022.

Vouchere alimente 2022. Ce carduri nu au acces la Kaufland şi Lidl | Detaliul neştiut 

Vouchere alimente 2022. Din această lună, beneficiarii tichetelor sociale pot cumpăra alimente şi de la magazinele Kaufland şi Lidl, însă este vorba doar de cei care au anumite carduri.

Plata cu voucherele pentru alimente din programul "Sprijin pentru România" se face din august şi în supermarketurile amintite, dar, în primă etapă, vor fi acceptate tichetele sociale emise de Sodexo și Up România.

Aşadar, beneficiarii voucherelor care au tichete sociale emise de Edenred nu pot cumpăra deocamdată alimente din cele două magazine.

Vouchere alimente 2022. Cât timp poți să faci cumpărături cu tichetele sociale | Banii ”expiră” după o perioadă

Vouchere alimente 2022. Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente", arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vouchere alimente 2022. Unde te poţi adresa, dacă nu ai primit tichetele sociale

Vouchere alimente 2022. Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

"Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. 

Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române", informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vouchere alimente 2022. Ce poţi să cumperi din cei 250 de lei, banii de pe tichetele sociale | Nu se dă rest

Vouchere alimente 2022. Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate - cam asta se poate cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.

Un experiment realizat în acest sens arată cu ce puteţi umple coşul pentru a vă încadra în suma de 250 de lei, potrivit dcnews.ro.

În acest an, voucherele de alimente se mai acordă de trei ori.

Vouchere alimente 2022. Românii pot pierde tichetele sociale | Anunţul făcut de Ministerul Investițiilor

Vouchere alimente 2022. Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.

Există mai multe criterii pe baza cărora românii care primesc acum voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi excluși din program, spune Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar de Ministerul Muncii, iar aceste liste pot suferi modificări de la lună la lună.

Vouchere alimente 2022. Lista magazinelor unde pot fi folosite tichetele sociale

Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente (click pe tipurile de carduri, pentru a deschide documentul cu lista magazinelor):

Listă magazine SODEXO

Listă magazine UP ROMANIA

Listă magazine EDENRED

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close