Antena 3 CNN Economic Voucherele de alimente, încărcate înainte de Paşte. Când intră banii pe cardurile sociale

Voucherele de alimente, încărcate înainte de Paşte. Când intră banii pe cardurile sociale

Voucherele de alimente urmează să fie încărcate cu bani pentru tranşa a doua, iar acest lucru se va întâmpla înainte de Paşte, ca să fie un ajutor pentru români.

Voucherele de alimente, încărcate înainte de Paşte. Când intră banii pe cardurile sociale
Sursa foto: mfe.gov.ro
de Georgiana Adam    |    16 Mar 2023   •   09:04

În 2023 se acordă şase tranşe de ajutor pentru alimente şi mese calde unui număr de aproximativ 2,4 milioane de persoane aflate în situaţii de vulnerabilitate, informează un comunicat de presă al MIPE.

"De aceste vouchere de alimente beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea faţă de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. 

Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi în acest an, cu o nouă tranşă în luna aprilie. 

De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie.

Citeşte şiCât timp poți să faci cumpărături cu tichetele sociale | Banii ”expiră” după o perioadă

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă şi nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit şi pentru achiziţionarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanţat din fonduri europene - 1,8 miliarde de euro într-un singur an", a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Judeţele cu cei mai mulţi beneficiari de vouchere pentru alimente şi mese calde sunt: Bucureşti (122.000), Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).

Voucherele de alimente se vor acorda din două în două luni anul acesta, aceasta fiind și explicația pentru care suma se dublează. Aceste tichete pot fi folosite pentru a cumpăra mâncare și alimente de bază.

Până în momentul de față, peste 2,37 de milioane de persoane beneficiază de acest ajutor, iar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat că, pe listă, s-au mai adăugat peste 46.000 de nume ale persoanelor care vor primi și ele suma de 250 de lei, o dată la două luni.

Mai mult decât atât, pentru a avea banii necesari cumpărăturilor pentru masa de Paște, a doua tranșă de bani va intra pe cardurile sociale înainte de 16 aprilie.

Cine beneficiază de voucherele pentru alimente

De vouchere sociale pentru alimente şi mese calde beneficiază mai multe categorii de români:

- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023

- persoanele - copii şi adulţi - încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023

- familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023

- familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023

- familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social; persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Vezi şiCe poţi să cumperi din cei 250 de lei, banii de pe tichetele sociale | Nu se dă rest. Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate - cam asta se poate cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.

Un experiment realizat în acest sens arată cu ce puteţi umple coşul pentru a vă încadra în suma de 250 de lei.

Lista magazinelor din toată ţară unde pot fi folosite tichetele pentru alimente

Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente (click pe tipurile de carduri, pentru a deschide documentul cu lista magazinelor):

SODEXO

UP ROMANIA

EDENRED

×
Subiecte în articol: vouchere de alimente
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close