Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Cea mai mare surpriză din televiziune! Mihai Gâdea, ofertă pentru Selly! Vine celebrul vlogger la Antena3?

Cea mai mare surpriză din televiziune! Mihai Gâdea, ofertă pentru Selly! Vine celebrul vlogger la Antena3?

Selly, pe numele său Andrei Șelaru, este cea mai mare celebritate din generația sa. Tânărul vlogger are peste 627.000.000de vizualizări pe canalul său de Youtube, iar recent a intrat în oprobiul anumitor specialiști din educație după ce a dezvăluit într-un material că sistemul de învâțământ din România nu îi pregătește pe tineri pentru viață. Selly a fost invitatul lui Mihai Gâdea la Sinteza Zilei.

Cea mai mare surpriză din televiziune! Mihai Gâdea, ofertă pentru Selly! Vine celebrul vlogger la Antena3?
Sursa foto: Captură Antena3
de Cristina Tudorache    |    06 Iul 2020   •   23:23

Acesta a primit o ofertă în direct de a realiza o emisiune la Antena3. Vizibil emoționat, tânărul vlogger a spus că nu știe dacă este încă pregătit pentru acest pas. Mihai Gâdea i-a mai făcut o supriză și i-a spus că i-ar plăcea să-l aibă invitat la următoarea decernare a premiilor Emmy în televiziune, unde este jurat în fiecare an și care se desfășoară la New York.

Selly a mărturisit că nu se mai raportează la bani. ”Am reușit să fac suficienți bani încât să nu mai văd banii ca pe o problemă. Am ajuns la un nivel, nu o spun cu aroganță, în care banii nu mai reprezintă un obiectiv. Îmi doream să am bani pentru că îți oferă o anumită libertate, pentru a putea refuza lucruri care nu-mi plac. Multă lume crede că banii îți aduc fericirea, nu e așa, dar lipsa lor îți va aduce multe greutăți”, a mărturisit tânărul Selly, care a refuzat însă să dezvăluie dacă a reușit să atingă primul milion din carieră.

„Se discută foarte mult despre mașina pe care o conduc. Eu timp de 4 ani nu am câștigat niciun ban din vlogging. La început regreatam că eram mic. Acum cred că cel mai mare avantaj al meu este că am început la 11 ani.”, a spus Selly. 

Principalele probleme ale învățământului românesc, prin ochii lui Selly

1. Timpul pe care elevul îl petrece la școală. ”Dacă tu ca elevi nu ai timp să-ți pui întrebări, să te gândești la viitorul tău, dacă nu ai timp să socializezi nu va fi bine. Școala din România promovează obediența, tocitul și dăunează foarte mult. Se promovează meditațiile, se dau teme enorm de multe pentru acasă și nu mai ai timp pentru tine. Asta te dezvoltă cel mai mult”, a susținut Selly, la Antena3.

2. Profesorii și modul de predare. ”La orele din România nu este încurajată opinia elevului, dezbaterea, munca în echipă. Sistemul din România promovează doar vârfurile, ”Mihai, cel mai bun elev din clasă”, lucru pe care elevii îl aud și acasă ”De ce nu poți să fii și tu ca Mihai?”. Acest lucru provoacă traumă. Mulți copii mi-au scris despre experiențele lor, despre profesori care urlă la ei, îi umilesc, uneori și cazuri de violență fizică. 

Tot aici, trebuie să existe un sistem prin care elevii să-și poată evalua profesorii. Există prin lege, trei modalități prin care profesorii sunt evaluați: prin autoevaluare, prin evaluare la nivelul comisiei metodice și prin evaluare la nivelul Consiliului de Administrație a școlii. Unde este feedback-ul elevilor în toată ecuația asta? Trebuie să existe un sistem digital, anonim, prin care elevii, la sfârșitul anului, să dea o notă profesorului. Pentru că dacă există patru clase de elevi care spun că profesorul nu este bun, ăla a doua zi trebuie să-și facă bagajele și să nu mai lucreze niciodată în învățământ. Dar există printre profesori și îmi pare rău să o spun, există o categorie de profesori comuniști, psihopați, care nu fac asta cu plăcere, cu pasiune, doresc să obțină bani de la copii, dându-le note mici și chemându-i la meditații. Trebuie să existe un sistm prin care elevii să își poată nota profesorii.”, a declarat Andrei Șelaru.

3. Schimbarea programei. ”Trebuie să adăugăm educație economică în școli. Lucrezi cu banii toată viața ta, trebuie să știi să manageriezi banii indiferent de câți ani. Astea sunt lucrurile de care te vei lovi înainte să termini școala. Eu cred că ar trebui să se dea bacul din așa ceva. Apoi sunt materii care ar trebui reformate, de exemplu Educația Civică. Trebui să știi cărei instituții trebuie să te adresezi pentru că ei lucrează pentru tine, trebuie să știi cum acționează. La Biologie, ar trebui să înveți despre nutriție, despre viață sănătoasă, înainte să înveți despre anatomie. E foarte important să știi relația dintre cauză și efect.”, mai spune Selly.

Mihai Gâdea i-a făcut o ofertă lui Selly

În cadrul interviului cu Mihai Gâdea, Selly a dezvăluit că și-a dorit dintotdeauna să lucreze în televiziune, însă a considerat că este un țel prea înalt pentru el. Realizatorul Mihai Gâdea l-a surprins atunci când i-a destăinuit că ar putea primi o ofertă pentru a realiza o producție așa cum își dorește, la standerele cele mai înalte cu care și-a obișnuit publicul.

Întregul interviu cu Selly poate fi văzut în materialul de mai jos.

Interviu exploziv cu Selly: există o categorie de profesori comuniști, psihopați, care doresc să obțină bani de la copii

×
Subiecte în articol: Selly
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close