Antena 3 CNN Actualitate Exces de Putere: Exploziv! Ministrul care fabrică acte false

Exces de Putere: Exploziv! Ministrul care fabrică acte false

Exces de Putere: Exploziv! Ministrul care fabrică acte false
15 Apr 2016   •   22:31

Secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Gabriel Biriş, este implicat într-o afacere încâlcită, împânzită de firme offshore şi, ceea ce par a fi, documente false.

Casa de avocatură Biriş Goran este reprezentantul în instanţă al firmei Simber Industries. Aceasta din urmă s-a înscris la masa credală, în cazul insolvenţei firmei Mark Prodholz SRL, cerând 5,7 milioane de lei.

Existenţa societăţii Simber Industries este atestată doar de câteva documente ale celebrilor Mossack Fonseca, numele devenit celebru după Panama Papers. Biriş Goran este colaboratorul lor în România de ani de zile.

Problema apare după ce Simber Industries nu poate face dovada existenţei, cu acte de la instituţiile abilitate. La dosar au fost depuse acte neconforme cu originalul, care au fost respinse de instanţă.

Mai mult, potrivit unei investigaţii a CRJI, adresa Simber Industries LTD este aceeaşi cu adresa Mossack Fonseca, ceea ce arată clar că oamenii din spatele Simber nu vor să fie cunoscuţi.

Aceste informaţii au fost prezentate vineri, în emisiunea „Exces de putere” cu Oana Stancu Zamfir. Mai multe pe acest subiect, în Jurnalul Naţional de luni.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close