Antena 3 CNN Actualitate Comisia Europeană contrazice reprezentanța din România în privința legilor justiției. Ce i-a scris secretarul general adjunct al Comisiei Europene lui Tudorel Toader

Comisia Europeană contrazice reprezentanța din România în privința legilor justiției. Ce i-a scris secretarul general adjunct al Comisiei Europene lui Tudorel Toader

Comisia Europeană contrazice reprezentanța din România în privința legilor justiției. Ce i-a scris secretarul general adjunct al Comisiei Europene lui Tudorel Toader
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    01 Sep 2017   •   22:10

Secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou, contrazice reprezentanța din România în privința propunerilor de modificare a legislaţiei.

Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, un om numit în timpul regimului Băsescu, a emis un comunicat în care se declara îngrijorată de faptul că modificările anunţate de Tudorel Toader pe 23 august ar putea afecta independenţa Justiţiei în cazul în care ar intra în vigoare.

În aceeași zi, secretarul general adjunct al Comisiei Europene i-a transmis o scrisoare ministrului Tudorel Toader.

Comisia Europeană a cerut ca modificările propuse să fie transmise Comisiei Europene în limbile engleză și română, subliniind: „Considerăm că este de maximă importanță recomandarea Comisiei pentru transparență și predictibilitate a întregului proces legislativ, în care Guvernul și Parlamentul au luat în considerare corespunzător consultările cu autoritățile relevante, în particular, în acest caz, cele judiciare, ca și recomandările Comisiei de la Veneția”. 

Comisia Europeană solicită, în contextul misiunii MCV din România din 18-21 septembrie 2017, să transmită draftul legilor în română și engleză în diferitele faze de decizie de-al lungul procesului legislativ.

Documentul a prezentat de Oana Zamfir, vineri seară, la emisiunea „Exces de putere”.

Citiți și:

Ambasada Olandei, reacție la modificarile legilor justiției: ”Urmărim cu interes dezbaterea publică asupra propunerilor făcute”

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close