Antena 3 CNN Actualitate Distrugerea Plafar. Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti, la un pas să ajungă istorie

Distrugerea Plafar. Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti, la un pas să ajungă istorie

Distrugerea Plafar. Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti, la un pas să ajungă istorie
24 Apr 2015   •   23:13

Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti este la un pas să ajungă istorie. Plafar, cândva 'doctorul" neoficial al românilor, se zbate acum să supravieţuiască. În 2007, statul a cedat brandul Plafar către o reţea privată de farmacii pentru o sumă modică şi aproape toate punctele de lucru au fost închise. Compania a trecut şi printr-o perioadă de insolvenţă, timp în care şi-a pierdut mai multe active pentru a-şi putea plăti datoriile. Priveghiul acestui brand romănesc a fost asigurat de băieţi şi fete deştepte care au ştiut să stoarcă bani din dărâmarea unui simbol. Printre ei, şi fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu. Întreaga reţea care a distrus Plafarul a fost prezentată în emisiunea Exces de putere de Oana Stancu

Brandul Plafar a ajuns în portofoliu Centrorfarm în 2007, cu 2 ani înainte de intrarea în insolvenţă. În conturile intituţiei trebuia să intre un milion de euro, dar a primit în schimb de 4 ori mai puţin. Beneficiarul tranzacţiei a fost Catia Rădulescu, soţia fostului şef al CJ Ilfov din partea PDL Cristian Rădulescu .

În 2009, în timpul când Adriean Videanu era ministru la Economie, Plafar a intrat în insolvenţă.

Pentru a-şi plăti  toate datoriile, Plafar a fost vândut la bucată. Toate sucursalele din ţară au fost desfiiinţate, excepţie face doar Clujul. În 2010 , Ministerul Economiei a emis certificate de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor deţinute de Plafar pentru a uşura vânzarea. În 26.04.2010, ministrul Videanu a semnat punerea în posesia Plafar, sucursala Craiova cu nu mai puţin de 15.855 de metri de teren intravilan.

Notarul care a legalitazat acest document este Ioana Băsescu. Ioana Băsescu s-a ales cu un comision de aproape 2500 de euro dintr-o singură tranzacţei. Din 2009 până în 2012 activele din Târgu Jiu, Roman, Timişoara, Bistriţa, Râmnicu Vâlcea, Brăila, Cluj, Craiova, Huedin, Braşov, toate au fost vândute. Suma totală obţinută 12.795.741. Toate aceste vânzări s-au făcut prin cabinetul Notarial Ioana Băsescu. La un comision de 1%, Ioanei Băsescu i-au intrat în conturi peste 120.000 de lei. 



×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close