Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Ce ministru a primit locuință de la RAAPPS, deși are apartament în București

Exces de putere. Ce ministru a primit locuință de la RAAPPS, deși are apartament în București

Exces de putere. Ce ministru a primit locuință de la RAAPPS, deși are apartament în București
de S.T.    |    03 Iun 2016   •   23:03

Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, a primit o locuință de 143,10 mp de la RAAPPS, deși deține un apartament în București, potrivit declarației de avere.

Chiria stabilită de Regia Protocolului de Stat este de 2.290 lei.

Potrivit OUG 101/2011, locuințele de la RAAPPS „se pot atribui miniștrilor, inclusiv persoanelor care ocupă funcții asimilate celei de ministru și ministrilor delegați, pe durata mandatului, respectiv secretarilor de stat și persoanelor care ocupă funcții asimilate celei de secretar de stat, pe o perioadă de 3 luni de la data numirii în funcție”. Potrivit art. 14, „nu beneficiază de locuință de serviciu persoanele care dețin în proprietate sau în coproprietate imobile cu destinația de locuință în municipiul București”. Excepție se poate face „la propunerea motivată a conducătorilor instituțiilor publice în cadrul căreia este încadrat demnitarul respectiv, dacă demnitarul, în exercitarea atribuțiilor legale își desfașoară activitatea în condiții de risc înalt, din motive de siguranță și protective”.

În aceeași situație se află și șeful Cancelariei lui Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache, care a primit o locuință de 185,82 mp, chiria fiind de 1.508,39 lei, deși deține în București o casă de 115 mp, cumpărată în 2005.

Informațiile au fost prezentate de Oana Stancu Zamfir, vineri seară, la Antena 3.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „Exces de putere

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close