Antena 3 CNN Actualitate Exces de Putere. Cel mai răsfăţat terorist din lume

Exces de Putere. Cel mai răsfăţat terorist din lume

Exces de Putere. Cel mai răsfăţat terorist din lume
27 Mar 2015   •   22:49

Adina Anghelescu a prezentat, în emisiunea Exces de putere, informaţii referitoare la modul în care autorităţile au încercat să recupereze daunele pe care Omar Hayssam ar fi trebuit să le plătească celor trei jurnalişti răpiţi.

Pentru a recupera cele şase milioane de euro, autorităţile au pus sechestru pe un teren în suprafaţă de 23 de metri păraţi, un autoturism Mercedes şi un Opel Vectra, a explicat jurnalista.

„Aceste sechestre nu au fost puse niciodată în executare”, a afirmat Adina Anghelescu, în emisiunea Exces de putere.

"Domnii de la Parchete, dacă voiau să recupereze prejudiciul, trebuiau să se îndrepte şi spre bunurile pe care el le-a vândut ştiind că este urmărit penal”, a precizat Razvan Savaliuc.

Omar Hayssam va ispăşi o pedeapsă cu 16 ani mai mică decât cea la care fusese condamnat iniţial pentru terorism, sirianul fiind condamnat definitiv la 23 de ani de închisoare.

Iniţial, Omar Hayssam a fost condamnat la o pedeapsă de 39 de ani de închisoare, în trei dosare instrumentate de DIICOT: 20 de ani de închisoare a primit sirianul pentru răpirea celor trei jurnalişti români în Irak, 16 ani pentru înşelăciune şi trei ani pentru fraudă.

Omar Hayssam mai este judecat în prezent în alte două dosare, pentru că a fugit din România şi pentru delapidare.

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close