Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Cum a căpușat statul un milionar clujean, în timpul mandatului lui Ioan Rus la Transporturi

Exces de putere: Cum a căpușat statul un milionar clujean, în timpul mandatului lui Ioan Rus la Transporturi

Exces de putere: Cum a căpușat statul un milionar clujean, în timpul mandatului lui Ioan Rus la Transporturi
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Dec 2015   •   22:37

Oana Zamfir a arătat, la Exces de putere, cum a reușit milionarul clujean Călin Mitică, un om de afaceri cu firme în domeniul transporturilor, să câştige contracte foarte avantajoase pentru el, dar păguboase pentru stat, în timpul mandatului lui Ioan Rus la Ministerul Transporturilor.

Afacerile lui Călin Mitică cu statul au prosperat începând cu 2005, când la Ministerul Transporturilor s-au perindat, pe rând: Radu Berceanu, Ludovic Orban, Anca Boagiu și Ioan Rus.

Important de precizat este că, pe 12 decembrie 2013, cu șapte luni înainte ca Ioan Rus să depună jurământul de ministru, Transferoviar Group SA (Calin Mitică) a încheiat cu una din firmele lui Ioan Rus, Autosincron SRL Cluj Napoca, la care acesta era asociat unic și administrator, două contracte pentru achiziționarea a trei autoturisme de lux.

În aceeași zi, Transferoviar Group hotărăște vânzarea către SC Autosincron SRL a unui teren de 759 mp, în Cluj Napoca, pentru 200.000 de euro, fără TVA.






×
Subiecte în articol: Exces de putere Ioan Rus Oana Zamfir
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close