Antena 3 CNN Politică Exces de Putere. Cum a revenit Ioan Rus în prima linie a PSD şi reevaluarea lui Hrebenciuc la adresa preşedintelui Băsescu

Exces de Putere. Cum a revenit Ioan Rus în prima linie a PSD şi reevaluarea lui Hrebenciuc la adresa preşedintelui Băsescu

Exces de Putere. Cum a revenit Ioan Rus în prima linie a PSD şi reevaluarea lui Hrebenciuc la adresa preşedintelui Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Apr 2013   •   20:14

Emisiunea "Exces de putere", realizată de Oana Stancu şi Adrian Ursu, a tratat, sâmbătă seară, revenirea în prima linie de putere a PSD a lui Ioan Rus dar şi reevaluarea lui Viorel Hrebenciuc la adresa lui Traian Băsescu.

Fostul ministru de Interne al PSD, Ioan Rus, sau "groparul referendumului din 29 iulie", aşa cum este poreclit în partid, îşi îndemna partidul spre o coaliţie cu PDL, în octombrie 2012.

"Ca oameni raţionali, putem găsi acele 15, 20, 100 de priorităţi într-un program de guvernare cu care să fie de acord şi stânga şi dreapta, şi asupra cărora să nu mai existe nici un fel de discuţie decât sprijin, sprijin, sprijin. Şi în acest moment se manifestă aceeaşi ostilitate de ambele părţi, ca în perioada referendumului de demitere", a declarat fostul ministru Ioan Rus.

Ioan Rus a fost ales vicepreşedinte al PSD, în Congresul din 20 aprilie 2013, deşi nimeni nu ştie cu ce număr de voturi.

Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD, a explicat că ascultă toate "teoriile conspiraţiei" din platoul emisiunii, conturate de Mugur Ciuvică, Adrian Ursu şi Petre Roman şi a încercat să răspundă întrebărilor adresate:

"Domnul Ioan Rus a fost şi este un lider marcant al PSD. A pierdut turul doi la Primăria Cluj, împotriva lui Emil Boc. Se mai întâmplă. După 2004, Ioan Rus a suferit de o boală foarte, foarte gravă. Normal că organizaţia nu a mai fost condusă de dânsul. Nu a mai participat la nicio şedinţă ani întregi. A revenit în rândul partidului acum. Eu nu l-aş acuza pe domnul Rus că nu a schimbat listele, dacă acestea nu puteau fi schimbate legal, nu se putea", a explicat Ivan.



Cât despre Viorel Hrebenciuc, care a declarat în urmă cu câteva zile că preşedintele Traian Băsescu face lucruri bune pentru România, Ivan nu a reuşit să dea un răspuns foarte clar, concluzionând că declaraţia domnului Hrebenciuc reprezintă doar declaraţia domnului Hrebenciuc.

"Sunt convins că în foarte multe lucruri e bine intenţionat. Că le face rău, e alt subiect. Lucrurile pe care le face pentru România în lume, le face bine şi le face cu sufletul. Nu putem contesta chestiunea asta”, a spus Hrebenciuc, într-o emisiune televizată.

Cătălin Ivan, a declarat că "prima parte din declaraţia domnului Hrebenciuc este o critică", dar, în fond, "este opinia dânsului: Că domnul Băsescu nu poate să facă prea multe România, e clar, nu îi ies foarte multe domnului preşedinte pe plan extern. Mai mult nu aş comenta pe acest subiect", a declarat, scurt, Ivan.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close