Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Dezinformare istorică. Românul însângerat, transformat în ungur de presa străină

Exces de putere: Dezinformare istorică. Românul însângerat, transformat în ungur de presa străină

Exces de putere: Dezinformare istorică. Românul însângerat, transformat în ungur de presa străină
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
12 Aug 2016   •   22:43

Adrian Ursu și Oana Zamfir au arătat, în ediția de vineri a emisiunii Exces de putere, de la Antena 3, câteva dintre imaginile difuzate de televiziunile străine cu evenimentele din martie 1990, de la Târgu Mureș.

Cei doi jurnaliști au readus în discuție filmul evenimentelor de la Târgu Mureș, când românii și maghiarii s-au ciocnit violent în piața din oraș, precum și modul în care acest episod negru din istoria noastră a fost relatat în presa străină.

Adrian Ursu a povestit că în acea zi, la un hotel din centrul orașului, se afla o echipa de jurnaliști irlandezi, care s-a ocupat cu transmiterea evenimentelor pe plan internațional, inclusiv la Sky News.

”Toată povestea a pornit de la o transmisie a unor jurnaliști irlandezi. E o mărturie foarte interesantă. (...) Echipa venită cu o zi înainte a cerut să fie cazată o singură noapte, a cerut o cameră la etajul hotelului, a cerut cheia de la terasa hotelului și a plătit în avans ca să poată pleca liniștită”, a afirmat Adrian Ursu, la Antena 3, arătând că a obținut aceste informații de la recepționera hotelului în care s-au cazat irlandezii, hotel în fața căruia au avut violențele ale căror imagini au făcut înconjurul globului.

Imaginile cu românul Milăilă Cofar, din comuna Ibănești, în timp ce este bătut de maghiari, au făcut înconjurul lumii. Contrar realității, presa străină, care preia relatarea jurnalistului Gary Honeyford, l-a prezentat pe Cofar drept un maghiar bătut de români.

Relatarea jurnalistului irlandez Gary Honeyford

 

 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close