Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Legăturile noului preşedinte al CNAS cu PDL. L-a numit într-o funcţie cheie pe fostul şef al CJAS Timiş din perioada guvernării Boc

Exces de putere: Legăturile noului preşedinte al CNAS cu PDL. L-a numit într-o funcţie cheie pe fostul şef al CJAS Timiş din perioada guvernării Boc

Exces de putere: Legăturile noului preşedinte al CNAS cu PDL. L-a numit într-o funcţie cheie pe fostul şef al CJAS Timiş din perioada guvernării Boc
27 Iul 2013   •   20:31

Jurnalistul pressalert.ro Dragoş Boţa a dezvăluit în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Exces de putere" că, odată ajuns în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, fostul europarlamentar Cristian Buşoi l-a numit într-o importantă funcţie în cadrul CNAS pe pedelistul Cristian Careba, fostul şef al CJAS Timiş în perioada guvernării Boc.

Mai mult, Boţa a arătat că între firma familiei liberalului Nicoară, cel care l-a un moment dat a semnat un contract cu pedelistul Cristian Careba, pe când era la conducerea Casei Judeţene de Asigurări Timiş, şi actualul preşedinte al CNAS există şi o relaţie contractuală.

Selfmed Clinique SRL, prin soţia lui Nicoară, a încheiat, în 19.11.2012, un contract de comodat cu Cristian Buşoi şi soţia acestuia Anne-Marie Georgiana prin care cei doi cedează cu titlu gratuit imobilul situat în Drobeta Turnu Severin, suprafaţă construită 499,77 mp, pentru doi ani. Familia Nicoară şi-a deschis aici un punct de lucru, susţine jurnalistul pressalert.ro.

Într-o intervenţie telefonică la "Exces de putere", preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, a explicat că “atunci când am fost numit, am adus cu mine o echipă. Domnul Careba a fost transferat şi este provizori pe această funcţie. Nu a fost printre membrii marcanţi ai PDL”.

Întrebat dacă nu este o situaţie de conflict de interese prin acest contract, Buşoi a anunţat că “de câteva zile vreau să o vând. Am aşteptat de la Ministerul Culturii răspuns că nu vrea să-şi exercite dreptul de preemţiune. Până atunci contractul de comodat rămâne valabil”.



×
Subiecte în articol: Exces de putere
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close