Antena 3 CNN Politică Iohannis a contestat în instanţă amenda primită pentru discriminare. Savaliuc: „M-am hotărât să fac o cerere de intervenție în acest dosar”

Iohannis a contestat în instanţă amenda primită pentru discriminare. Savaliuc: „M-am hotărât să fac o cerere de intervenție în acest dosar”

Iohannis a contestat în instanţă amenda primită pentru discriminare. Savaliuc: „M-am hotărât să fac o cerere de intervenție în acest dosar”
Sursa foto: Foto: twitter.com/KlausIohannis
de S.T.    |    07 Dec 2018   •   21:49

Preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu suma de 2.000 de lei, pentru că în declaraţiile publice a folosit termenul „penali”.

Iohannis a contestat decizia, considerând măsura ca fiind una politică. Sesizarea a fost depusă de Lumea Justiţiei în luna februarie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi vizează folosirea etichetelor „penali” şi „inculpaţi”, în conferinţe de presă, de către preşedintele Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi celor care „atacă justiţia”.

Răzvan Savaliuc, senior editorul Lumeajustitiei.ro, a anunțat vineri seară, la emisiunea „Exces de putere”, că va face o cerere de intervenție în acest dosar.

„M-am hotărât să fac o cerere de intervenție în acest dosar. Sunt curios de ce în acest dosar nici eu, nici doamna deputat Andreea Cosma, nu am fost citați, deși noi am fost autorii sesizării. Am reclamat faptul că am fost discriminați indirect prin declarațiile publice”, a spus Răzvan Savaliuc.

Potrivit lui Savaliuc, nu se poate ca un președinte să arunce asemenea blamuri în public și să nu-l amendeze nimeni pentru că e președinte.

Vă amintim anunţul oficial al CNCD: „Utilizarea termenului „penali” de către preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fara a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată”

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close