Antena 3 CNN Actualitate Mişa, despre amendamentul privind unitățile administrativ-teritoriale: „Dacă suma este consistentă, există riscul depăşirii deficitului”

Mişa, despre amendamentul privind unitățile administrativ-teritoriale: „Dacă suma este consistentă, există riscul depăşirii deficitului”

Mişa, despre amendamentul privind unitățile administrativ-teritoriale: „Dacă suma este consistentă, există riscul depăşirii deficitului”
15 Dec 2017   •   21:24

Impactul amendamentului prin care cotele defalcate din impozitul pe venit care se transferă bugetelor locale cresc de la 71,5% la 100% nu a fost calculat, dar, dacă suma este consistentă, există riscul depăşirii deficitului bugetar, a declarat, vineri seară, Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor Publice.

"Rămâne să facem o analiză exactă să vedem care este impactul. Va fi afectată marea majoritate a unităţilor administrativ-teritoriale, în special cele mici. Trebuie să facem o analiză să vedem suma exactă. Destinaţii pot fi multe, pot fi şi din sumele de echilibrare. Trebuie să vedem care este suma exactă şi care este impactul acestui amendament. Dacă suma este consistentă, există riscul depăşirii deficitului bugetar", a spus Mişa.

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au adoptat, vineri, un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2018, în baza căruia cotele defalcate din impozitul pe venit care se transferă bugetelor locale cresc de la 71,5% la 100% pentru a compensa diminuarea cotei de impozitare a impozitului pe venit de la 16% la 10%.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close