Antena 3 CNN Externe Procesul Elenei Udrea și al Alinei Bica s-a încheiat. Informații din sala de judecată

Procesul Elenei Udrea și al Alinei Bica s-a încheiat. Informații din sala de judecată

Procesul Elenei Udrea și al Alinei Bica s-a încheiat. Informații din sala de judecată
02 Noi 2018   •   22:45

Update: Procesul Elenei Udrea și al Alinei Bica s-a încheiat și se așteptă pronunțarea în legătură cu perioada de detenție. Ele au fost judecate separat. 

Știrea inițială

Este o zi decisivă pentru Elena Udrea și Alina Bica în Costa Rica. Cele două vor afla dacă vor fi eliberate din arest.

Elena Udrea și Alina Bica, aflate în Costa Rica, au cerut să fie judecate sub control judiciar sau să li se înlocuiască detenţia cu arestul la domiciliu. Cererile celor două vor fi judecate de un tribunal din San Jose.

„În ceea ce priveșe procedura de extrădare, până acum nu a existat un precedent. Există informații care arată că pentru Elena Udrea se încearcă încheierea unui act cu ea pentru a da la schimb niște informații. Deocamdată, nu s-a ajuns la un consens. Cele două au ajuns la tribunal”, a precizat Ana Bujor, senior editor Antena 3. 

„Acolo se adunaseră costaricani și presă, dar unitatea de judecată a hotărât să nu facă o ședință publică și să nu le prezinte pe cele două. Domnul Alexandrov m-a certat că noi nu știu ce facem. Ar fi vrut ca acest caz să fie unul personal. Mi-a trimis un mesaj. Starea de emoție este una și lucrurile care fac rău sunt alta. Am văzut avocați care tot zic de copil. Legile sunt diferite. Legea noastră acolo nu are această protecție în primul an cum e în România. Acolo sunt 300 de femei în pușcărie care au copii acasă”, spune Cornel Tăbăcaru, om de afaceri în Costa Rica. 

Elena Udrea şi Alina Bica se află în arest preventiv în Costa Rica din 3 octombrie, când au fost reţinute de Interpol. 

România și Costa Rica nu au un tratat bilateral de extrădare. 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea proces Exces de putere
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close