Antena 3 CNN Actualitate Tunul dat de Elena Udrea pe malul lacului Străuleşti

Tunul dat de Elena Udrea pe malul lacului Străuleşti

Tunul dat de Elena Udrea pe malul lacului Străuleşti
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    23 Mai 2015   •   00:09
Un teren care se află de ani de zile în declaraţia de avere a Elenei Udrea ascunde o afacere extrem de dubioasă a protejatei lui Traian Băsescu. În noiembrie 2006, Elena Udrea a cumpărat un hectar de teren pe strada Godeanu din Capitală, pe malul lacului Străuleşti, care aparţinuse fostei baze de agrement a BTT. 
 
Preţul achiziţiei ridică mari semne de întrebare în privinţa acestei tranzacţii. În timp ce, în aceeaşi perioadă, Udrea dădea trei milioane de euro pe 6.000 de metri pătraţi în apropiere, pe strada Neajlovului, cu ieşire la lacul Griviţa, pe cei 5.000 de metri pătraţi din Godeanu a plătit doar 188.000 de euro.
 
Elena Udrea a plătit doar 40 de euro pe metru pătrat, într-o zonă în care preţurile erau de câteva ori mai mari. În plus, nu există nicio dovadă că banii au fost achitaţi. 
 
Aceeaşi formulare apare şi în contractul prin care Traian Băsescu a achiziţionat celebra vilă din Băneasa, Bucureşti-Ploieşti 137B. 
 
În acest caz, absenţa chitanţei descărcătoare este elementul care probează că Traian Băsescu nu a plătit imobilul, întrucât nu deţinea cei 280.000 de euro necesari. Îi obţinuse de la Căşuneanu prin vânzarea terenului din Privighetorilor, însă, în loc să plătească vila cu ei, aşa cum declarase, i-a transferat în contul fiicei sale, Ioana. 
 
Şi în cazul Elenei Udrea, explicaţia pentru tranzacţia extrem de convenabilă este relaţia cu proprietarii de drept ai terenului respectiv.
 
Terenul cumpărat de Elena Udrea pentru un preţ de nimic este imediat adus la valoarea reală de colegul de partid Adriean Videanu. În perioada în care acesta a condus Primăria Capitalei, pe strada Constantin Godeanu, acolo unde se află terenul Elenei Udrea, s-au făcut lucrări de modernizare în valoare pe 61 de milioane de euro. Astfel, strada a beneficiat de modernizări la reţeaua de energie electrică, la reţeaua de termoficare, de gaze, s-au făcut canalizări, precum şi lucrări la linia de tramvai.
 
Dezvăluirea a fost prezentată vineri, la emisiunea Exces de putere, de la Antena 3.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close