Antena 3 CNN Actualitate Lumea lui Mircea Badea. Egoismul guvernează Universul: Marian Cozma a murit încercând să ajute o barmaniţă! (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea. Egoismul guvernează Universul: Marian Cozma a murit încercând să ajute o barmaniţă! (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea. Egoismul guvernează Universul: Marian Cozma a murit încercând să ajute o barmaniţă! (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Badea
09 Feb 2009   •   23:35

?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul? este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În gura presei. Este lumea lui Badea.
Unul dintre subiectele dezbătute de Mircea Badea în ediţia de luni a emisiunii a fost cazul handbalistului român Marian Cozma, ucis într-un club din Ungaria. Potrivit unor noi informaţii, handbalistul a fost înjunghiat după ce a încercat să ajute o barmaniţă care era agresată de nişte indivizi.
Pornind de la aceste informaţii, Mircea Badea a vorbit despre spiritul civic. Potrivit acestuia, "experienţa a demonstrat că spiritul civic nu duce decât la moartea celui care îl are".
În opinia lui Badea, "spiritul civic reprezintă o expresie a altruismului". Din păcate, susţine Mircea Badea, "egoismul este legea generală care guvernează Universul".

În cadrul emisiunii, Mircea Badea a făcut şi o demonstraţie cu privire la modul în care un om, indiferent de statura sa impunătoare, poate fi doborât de către oricine. Oricine care poartă asupra sa anumite obiecte. Aşa cum s-a întâmplat, cel mai probabil, şi în cazul uciderii handbalistului român.
Mircea Badea a precizat, însă, că nu încurajează portul de arme albe, lucru care, de altfel, este şi ilegal.

Vedeţi înregistrările emisiunii În gura presei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei marian cozma
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close