Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Creşterea economică depinde de ritmul vaccinării, au anunțat specialiștii Comisiei Europene

Creşterea economică depinde de ritmul vaccinării, au anunțat specialiștii Comisiei Europene

Creşterea economică depinde de ritmul vaccinării, implicit de ridicarea restricţiilor. Însă, se menţine pericolul datoriei publice, al inflaţiei şi cel al şomajului pentru anul viitor. Specialiştii Comisiei Europene au anunţat astăzi datele prognozei de primăvară.

Creşterea economică depinde de ritmul vaccinării, au anunțat specialiștii Comisiei Europene
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    12 Mai 2021   •   18:29

Una caldă, alta rece de la Bruxelles. Din prognozele de primăvară care au fost publicate de executivul european, o creștere economică pentru Românie. peste medie, pentru acest an și pentru anul viitor, dar o datorie publică în creștere.

Asta ne-ar putea aduce în curând un nou infringement în 2023, dacă vom continuă să ajungem cu datoria la 60% din PIB. 

O estimare de 52% pentru 2022 și o creștere și în ceea ce privește rata șomajului, în condițiile în care tot mai mulți români ar putea să rămână fără loc de muncă, în anul următor, potrivit celor de la Comisia Europeană. 

Nu în ultimul rând, vorbim de perspective sumbre în ceea ce privește costul produselor pe care le cumpără românii, o rată a inflației estimată la aproximativ 3 procente în acest an, într-o ușoară scădere abia din anul 2022.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close