Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN ÎPS Teodosie, după scandalul de la Ziua Marinei: "Mi-e milă de ce o să păţească aceia care au întrerupt slujba"

ÎPS Teodosie, după scandalul de la Ziua Marinei: "Mi-e milă de ce o să păţească aceia care au întrerupt slujba"

Este un scandal fără precedent între Biserică și liderii politici, după momentul în care ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a rămas fără microfon la slujba de la Ziua Marinei. Iată ce a spus ierarhul tomitan despre acest incident fără precedent.

ÎPS Teodosie, după scandalul de la Ziua Marinei: "Mi-e milă de ce o să păţească aceia care au întrerupt slujba"
Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
de Claudia Popovici    |    15 Aug 2022   •   17:31

Slujba oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie cu ocazia Zilei Marinei a fost întreruptă de organizatori, astăzi, după un decalaj în program. 

Mai exact, slujba lui ÎPS Teodosie a fost scurtată forțat, după ce președintele Klaus Iohannis a întârziat câteva minute.

În acest context, Arhiepiscopia Tomisului cere explicații oficiale Ministerului Apărării și Administrației Prezidențiale pentru a afla de ce slujba de Ziua Marinei nu a fost dusă la bun sfârșit. 

ÎPS Teodosie nu crede în varianta că a fost o greșeală tehnică și spune că a fost un lucru intenționat.

Mai mult, ierarhul tomitan are și un mesaj pentru cei care au organizat acest eveniment. 

"Eu am crezut că e o problemă tehnică. Încă mă pregăteam să rostesc rugăciunea să strig din răsputeri ca și cum aș fi avut microfon să audă toată lumea.

Ne-am terminat rugăciunea încet, n-am lăsat rugăciunea neterminată, dar n-au ascultat-o militarii şi cei care ne-au urmărit în direct. Cred că au fost foarte derutați și triști.

Esența slujbei era rugăciunea la care nu s-a mai dat voie.

Sigur că a fost intenționat, dar nu ştim cine l-a comandat. Noi am crezut că e greșeală, e defecțiune tehnică, așa am avut impresia.

"Niciodată n-a fost așa ceva. A fost sfidat Dumnezeu și marinarii"

Niciodată n-a fost așa ceva. Am un mesaj de compătimire pentru că era rânduiala bisericii şi a lui Dumnezeu și a fost sfidat Dumnezeu și marinarii.

Gestul ăsta e atât de absurd, că nu merită comentat.

Să-l comenteze cei ce au făcut această blocare, această întrerupere dacă au ce să comenteze. Eu nu lipsesc niciodată de la aceste ceremonii, dar niciodată n-a existat asemenea întrerupere bruscă, voită.

"Mi-e milă de ce o să pățească aceia care au întrerupt slujba"

Nu, nu are calificare. Eu mi-am dus rugăciunile la capăt. Trebuie să mă rog și pentru cei ce erau acolo și pentru cei ce au întrerupt.

De asta îi compătimesc că și ei sunt ai noștri, dar sau îndărătnici şi îmi e milă de ce o să pățească.

Odată un polițist tot așa m-a întrerupt și a fost o obraznic și a venit personal să-şi ceară iertare că totul îi mergea pe dos.

Mi-au spus 17 minute și trecuseră numai 10. Domnul ministru al Apărării când m-am întâmpinat mi-a spus că avem 17 minute, ori dacă vom cronometra vedem că nu sunt 17 minute", a spus ÎPS Teodosie la Antena 3.

Citiți şi: Preotul Eugen Tănăsescu, după scandalul de la Ziua Marinei: "Pur şi simplu ne-a dat cu flit. Armata Română şi Biserica nu merită ceea ce li se întâmplă"

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie slujba Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close