Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Omicron, varianta coronavirusului care poate bloca lumea. Are peste 40 de mutaţii

Omicron, varianta coronavirusului care poate bloca lumea. Are peste 40 de mutaţii

Omicron, varianta coronavirusului care poate bloca întreaga lume are, potrivit OMS, capacitatea de a se răspândi foarte repede. 

Omicron, varianta coronavirusului care poate bloca lumea. Are peste 40 de mutaţii
Sursa foto: Getty Images
de Silvia Preda    |    29 Noi 2021   •   18:30

Sergiu Cora a prezentat luni, la News Hour with CNN, cea mai recentă hartă cu statele în care a fost deja identificată noua variantă a coronavirusului. Dacă vineri vorbeam doar de Africa de Sud, ţările vecine, Hong Kong şi Israel, astăzi, vedem că ea a fost depistată în foarte multe ţări din Europa - Austria, Italia, Franţa, Cehia, Germania, Olanda, Belgia şi Marea Britanie.

De asemenea, Omicron a fost identificat şi în Canada şi Australia. Omicron se răspândeşte rapid. Această nouă variantă produce multă îngrijorare, la nivel mondial

Comparaţie între varianta Delta şi Omicron

Dacă la varianta Delta existau 18 mutaţii, la varianta nouă sunt 43. Din acest motiv, cercetătorii consideră că această nouă formă a coronavirusului ar putea pune mult mai multe probleme. 

Miniştrii sănătății din statele membre G7 au convocat o reuniune de urgenţă, pentru a discuta despre Omicron şi despre măsurile care se impun pentru a stopa răspândirea acestei variante care stârneşte îngrijorare.

Rând pe rând, ţările lumii încep să-şi închidă graniţele

Japonia interzice de marţi intrarea în țară a tuturor străinilor, pentru a evita riscul răspândirii noii tulpini pe teritoriul său.

Şi Israelul a anunţat sâmbătă că interzice accesul tuturor străinilor în ţară şi reintroduce tehnologia de urmărire telefonică împotriva terorismului pentru a limita răspândirea noii variante Omicron. Interdicţia va fi aplicată pentru o durată de 14 zile și a intrat în vigoare de duminică seară. Toți cetățenii israelieni care au sosit din țările africane în ultima săptămână vor fi contactați și li se va cere să intre imediat în izolare.

Scoţia a raportat şase cazuri de infectare cu noua variantă a coronavirusului. Unele dintre acestea nu au istoric de călătorie în sudul Africii, ceea ce provoacă temeri că Omicron circulă deja în comunitate.

Omicron pare să se transmită mai repede decât varianta Delta. Avertismentul unui epidemiolog din Africa de Sud 

Autorităţile sanitare din Portugalia au detectat 13 cazuri de infectare cu noua variantă a coronavirusului, Omicron, în rândul jucătorilor şi membrilor staff-ului echipei Belenenses Lisabona, după cel unul dintre fotbalişti s-a întors recent din Africa de Sud.

La rândul ei, Australia a renunţat la planul de redeschidere a frontierelor pentru studenţii şi lucrătorii calificaţi străini, după ce a depistat cinci cazuri de infectare cu Omicron la pasageri veniţi din Africa.

Ce simptome are Omicron, noua tulpină a coronavirusului. Stările pacienților, diferite 

Vestea bună este că OMS a anunţat că testele PCR rămân eficiente în detectarea variantei Omicron a coronavirusului iar oamenii de ştiinţă lucrează deja la un vaccin eficient şi în acest caz.

Pfizer a dat asigurări că în 100 de zile vom avea serul adaptat tulpinii Omicron.

Promisiuni similare vin şi de la Moderna, AstraZeneca şi Novavax.
 

×
Subiecte în articol: omicron News Hour with CNN
Parteneri
Sute de clădiri din Bucureşti, în pericol să cadă la primul cutremur mare
x close