Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Tratament pentru suflet: Preotul care merge în Terapie Intensivă să facă rugăciuni pentru bolnavi

Tratament pentru suflet: Preotul care merge în Terapie Intensivă să facă rugăciuni pentru bolnavi

Preotul Ciprian Dinu ştie că oamenii în suferinţă au nevoie de mângâiere de la Dumnezeu. Se îmbracă la fel ca un doctor, în combinezon, şi le dă bolnavilor din Terapie Intensivă tratament pentru suflet.

Tratament pentru suflet: Preotul care merge în Terapie Intensivă să facă rugăciuni pentru bolnavi
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2021   •   18:31

Părintele Ciprian cunoaşte regulile de echipare la fel ca personalul medical şi le respectă cu sfinţenie.

„În momentul în care avem metode de protejare a sănătății și a vieții și nu le folosim, nu înseamnă ca suntem mai credincioși, înseamnă ca suntem fanatici.”, spune el.

Spre deosebire de lăcaşele de cult, biserica părintelui Ciprian are zeci de saloane umplute cu suferinţă.

„La pacienţii aceştia cu coronavirus am observat extrem de multă demnitate, nu mă aşteptam la aşa ceva, am avut nişte experienţe greu de imaginat”, spune părintele.

Şi pentru că a spovedit şi a împărtășit nenumăraţi muribunzi, Părintele Ciprian ştie şi care este cel mai mare regret al lor:

„Mulţi regretă că nu au acordat timp familiei, că nu au spus te iubesc copilului, soţiei, mi-a fost dor de tine şi lucrurile acestea atât de tandre.”

Şi pentru a avea cât mai puţini oameni de împărtăşit în spital şi cât mai mulţi români credincioşi şi sănătoşi în biserică, părintele consideră că regulile gândite de medici trebuie respectate:

„Creştinismul este o religie a libertăţii, dar libertatea aceasta presupune şi responsabilitate şi încredere în persoanele avizate precum medicii.”

Acesta este si motivul pentru care se opreste din cand în cand pe holuri, la câte un medic, la câte un asistent, pentru a-i binecuvanta și a le da putere.

Urmăriţi un material realizat de reporterii News Hour with CNN:


 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close