Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN O fetiţă româncă de numai 11 ani este văzută ca o "minune a baletului". Rebeca a primit burse la Paris, Cannes, Monaco şi Amsterdam

O fetiţă româncă de numai 11 ani este văzută ca o "minune a baletului". Rebeca a primit burse la Paris, Cannes, Monaco şi Amsterdam

O fetiță româncă se numără printre cele mai bune balerine din lume, iar talentul ei i-a uimit chiar și pe profesorii celor mai prestigioase școli din Europa.

O fetiţă româncă de numai 11 ani este văzută ca o "minune a baletului". Rebeca a primit burse la Paris, Cannes, Monaco şi Amsterdam
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2023   •   10:34

Rebeca Zamfir s-a născut pentru a fi balerină și pentru a dansa pe cele mai mari scene ale lumii.

La doar 11 ani, Rebeca a reușit performanța incredibilă de a câștiga, la Paris, marele trofeu al celui mai important concurs de balet din lume.

După concurs, micuța balerină a primit pe loc o bursă la Școala de Dans a Operei Naționale din Paris, o bursă la Institutul Național Superior din Cannes, a alta la Academia din Monaco și încă una la European School of Ballet din Amsterdam.

Acum, Rebeca se numără printre cele mai bune balerine din prezent, la categoria ei de vârstă, și se pregătește intens pentru marea finală a celei mai importante competiții de balet din lume, care se va desfășura, în aprilie, în Florida.

Competiția va reuni cei mai buni dansatori de balet, fiind așteptați peste 100 de concurenți din Europa, Asia, America Latină și Statele Unite.

Printre ei se va afla și Rebeca, care este văzută deja ca o minune a baletului.

Deși are doar 11 ani, știe că nu poate ajunge pe marile scene ale lumii decât prin multă muncă şi sacrificii pe măsură.

Astfel, Rebeca petrece ore în șir în sala de repetiții, doar pentru un vis, acela de a dansa pe scena Operei din Paris.

Cu toate acestea, în spatele mișcărilor grațioase se ascunde o muncă uriașă, viața pe poante fiind, de multe ori, epuizantă.

"Dorm foarte puțin noaptea. Ultima dată am plâns săptămâna trecută, pentru că am fost obosită la antrenamente", a spus Rebeca Zamfir.

Ambiția o ajută pe Rebeca să treacă ușor peste momentele dificile, pentru că știe că o așteaptă un viitor strălucit, care va face să merite efortul depus în prezent.

×
Subiecte în articol: balerină romanca
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close