Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Anunţ major despre subvenţia la energie. Cât va mai fi în vigoare

Anunţ major despre subvenţia la energie. Cât va mai fi în vigoare

Subvenţia la gaze naturale şi energie electrică nu va fi eliminată în viitorul apropiat în ţara noastră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2023   •   18:23

Asigurările vin de la ministrul Energiei, care spune că în ciuda intenţiilor Comisiei Europene trebuie analizat cazul fiecărei ţări în parte, dar şi riscurile ca preţurile să crească din nou.

Chiar dacă estimările spun că nu se va mai ajunge la nivelul tarifelor de anul trecut, în regiunea noastră există incertitudini din cauza războiului din Ucraina.

Războiul ar putea provoca fluctuaţii ale preţurilor.

Citeşte şi: Prima localitate din România care testează amestecul de gaz și hidrogen pentru rețele și electrocasnice. Virgil Popescu: "E mai ieftin decât gazul natural"

Depozitele de înmagazinare a gazelor naturale sunt în prezent pline în proporţie de peste 60%, iar în septembrie ar putea ajunge la 100%, a declarat, joi, la Mediaş, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Noi trebuie să ne obişnuim cu ideea că România va deveni exportator net de gaze la sfârşitul lui 2026. Să nu uităm că vom fi exportatori de gaze, iar gazele intră şi ies din România. Depozitele noastre în momentul de faţă sunt peste 60%. Sunt peste 1,9 miliarde metri cubi. Estimez că în septembrie stăm la 100%", a spus Popescu.

×
Subiecte în articol: subventie energie
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close