Antena 3 Emisiuni News Magazinee Profesoară româncă, blocată în China până în septembrie: 'Nu lăsați masca jos'

Profesoară româncă, blocată în China până în septembrie: 'Nu lăsați masca jos'

07 Iun 2020   •   13:52
Profesoară româncă, blocată în China până în septembrie: 'Nu lăsați masca jos'
Sursa foto: Hepta

Gabriela Mogoș este o româncă stabilită în China, care ar vrea să se întoarcă în România, dar, din cauza interdicțiilor de călătorie impuse în statul care a adoptat-o, nu poate face acest lucru până în septembrie. Din păcate, nici atunci nu poate reveni în țară pentru că începe cursurile la universitatea la care predă.

”Primim mesaje zilnic, să purtăm masca. Noi străinii suntem mai relaxați, dar nu este așa. Indiferent câtă încredere avem în apropiați că nu pot fi bolnavi, eu spun că nu e chiar așa. Eu am trei prieteni care s-au îmbolnăvit.”, a mărturisit Gabriela, în exclusivitate pentru Antena 3.

Ea a povestit că, în China, oamenilor le este măsurată temperatura inclusiv în mijloacele de transport și că autoritățile au pus la dispoziție corturi în foarte multe locuri publice pentru termoscanare. Mai mult decât atât, toate aceste date sunt înregistrate pe liste, ce cuprind numele și valoarea temperaturii corporale.

Gabriela le recomandă românilor să nu dea masca jos niciodată și mărturisește că ea o poartă tot timpul, inclusiv când duce gunoiul, deși este foarte incomod, mai ales că temperaturile au ajuns la 35 de grade în zona în care locuiește. 

Româncă blocată în China până în septembrie: 'Nu lăsați masca jos'

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close