Antena 3 Emisiuni Numai de bine Psiho-dieta. Principiul prin care slăbești fără sport și fără să numeri caloriile. Îţi transformi corpul cu ajutorul minţiii

Psiho-dieta. Principiul prin care slăbești fără sport și fără să numeri caloriile. Îţi transformi corpul cu ajutorul minţiii

de Georgiana Adam    |    08 Mar 2021   •   13:23
Psiho-dieta. Principiul prin care slăbești fără sport și fără să numeri caloriile. Îţi transformi corpul cu ajutorul minţiii

Ţi-ar plăcea să poți slăbi fără să îți numeri caloriile și fără să faci sport? Dacă răspunsul este da, află că acum este posibil. O dietă focusată pe psihic este cea mai nouă și mai îndrăgită metodă de a scăpa de kilogramele în plus. Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, garantează chiar și minus 10 kilograme după primele două luni.

Principalul scop al psiho-dietei este să schimbe definitiv obiceiurile alimentare nesănătoase. Astfel, am putea scăpa de efectul yo-yo, iar greutatea optimă la care ajungem va fi aceeași pentru totdeauna.  

”Este un model de gândire. De ce? Pentru că reușim să corectăm obiceiurile alimentare negative pe care le-am avut până acum, să ne schimbăm comportamentul alimentar și să ajungem la ceea ce își dorește toată lumea – să nu ne mai îngrășăm, adică efectele să țină toată viața” Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, la Numai de bine de la Antena 3.

Însă, pentru a obține aceste rezultate, Anca nu crede că dietele drastice sunt necesare.

”Focusul nostru nu este în primul rând pe farfuria cu mâncare. Farfuria cu mâncare este doar instrumentul prin care corpul începe să ardă accelerat stratul de grăsime. Păstrăm proteinele zilnice, păstrăm legumele, avem o listă de legume permise, deci cu carbohidrați puțini, avem și gustare de fructe” a adăugat ea.

”Deci eu nu recomand sport, recomand somn. De ce? Pentru că prin somn corpul se vindecă, se vindecă la nivelul celular, ne vindecăm emoțional prin somn, iar creieul se detoxifică.  Cu cât dormi mai puțin cu atât te îngrași mai repede și nu poți să slăbești” a mai spus Anca Alungulesei.

Dar totuși... de ce fără sport?

”Planul alimentar pe care eu l-am făcut merge pe principiul scăderii inflamațiilor, deci este antiinflamator. Pe când sportul adus în viața noastră de trei ori pe săptămână generează inflamarea mușchilor.   Ceea ce recomand este creșterea termogenezei organismului,   adică să fim într-o activitate continuă. Așadar, nu stăm pe canapea când vorbim la telefon, ne plimbăm prin casă, uităm de lift, urcăm scările,  adică facem tot felul de activități care să ne pună corpul în mișcare și care să crească temperatura corpului. Prin acest lucru ardem practic calorii. Lucrez cu persoane care sunt foarte perseverente și au încercat toate dietele posibile, care vin cu foarte multe kilograme, dar vin și cu o cantitate foarte mare de frustrare și dezamăgire crezând că e vina lor pentru că nu pot menține această greutate. Nu este vina lor!” a mai spus expertul. 

Primul secret... scapă de gândurile negative

”Creierul nostru are ca unică sarcină supravețuirea, el face orice ca să te conducă pe tine ca persoană către supravețuire, el nu are niciun alt scop.  În momentul în care tu transmiți mesaj de suferință, în momentul în care transmiți mesaj de lipsă de iubire  mintea ta face în așa fel încât tu să le obții.  Kilogramele tale sunt acolo cu un scop, nu sunt degeaba. La un moment dat, mintea ta a găsit niște beneficii ascunse astfel încât să te conducă către îngrășare”. 

Așadar, dacă vrei să slăbești e timpul să te iubești mai mult

”Anca Alungulesei, terapeut în nutriție. Dacă te uiți la tine în oglindă și începi să îți vezi calitățile și nu îți mai vezi întâi defectele, deja este un pas că începi să te accepți în forma în care ești. Deci chiar dacă ți se pare greu, chiar dacă ți se pare dificil, ceea ce spui și îți repeți ție sunt mesaje pozitive, de încurajare.  Nu spui că îmi este greu, îmi este dificil, spui "îmi este un proces provocator, mie îmi plac provocările" a adăugat expertul. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close