x close
Citeşte mai multe despre:   Emil Boc,   Traian Basescu,   faliment
Dacă ți-a plăcut acest articol:
 
Acorda-i o nota:
0.00 Rating / 0 voturi
Abonează-te la: Newsletter | RSS
Recomanda:
+ adauga comentariu COMENTARII (25):
 • 1. Soley | 16 Octombrie 2010 22:45

  Ce fel de stimulente , sa amendeze si sa abuzeze in continuare de sistemul privat care este cocosat de taxele acestor paraziti de bugetari, exceptie Armata, Politia,Educatia si Sanatatea. Vreti ca ROMANIA sa prospere DATI DRUMUL LA AUTORIZARI , distrugeti HATISURILE birocratice , facilitati AUTORIZATIILE, ajutati PFA-urile, IMM-urile si alte forme private de INTREPRIZATORI si asa veti avea multe ALBINUTE care aduc MIERE in STUP si veti avea bani.Agentii precum ARR, Registrul Comertului, ANAF, etc pun piedici celor ce vor sa intreprinda ceva in aceasta Tara poate ca a sosit timpul ca POLITRUCII sa-si dea seama ca timp de 20 de ani au marit destul de mult personalul bugetar si este timpul sa-l restructureze.PSD sa nu creada ca el este FATA MARE caci si el are o vina in tot ce ni se intampla

 • 2. Mihai | 10 Iulie 2010 13:20

  Dle Radu Tudor, vreau sa va explic, in cateva cuvinte, de ce exista aceste diferente intre valoarea pagubelor produse de inundatii (vezi disputa Udrea - Flutur). Fac parte din comisiile (alcatuite din specialisti de la prefectura, consiliul judetean, sistemul de gospodarire a apelor, isu, inspectoratul de stat in constructii) care evalueaza pagubele produse . Toti membrii comisiei mergem in fiecare gospodarie si evaluam toate pagubele produse in anul 2010. La inceputul activitatii, in videoconferinta, premierul si ministrul Blaga ne-a "ordonat" sa facem evaluari foarte corecte, bazate strict pe realitatea din teren. Totul in regula. Am temperat excesele localnicilor care ar fi vrut sa trecem in procesele verbale si locuintele stramosilor. De exemplu, intr-una dintre localitati, un cetatean avea in curte o casa afectata de inundatiile din 2008, dar alaturi avea o casa noua construita tot in 2008 de guvern. A incercat sa ne convinga ca si casa deteriorata a fost afectata anul acesta, dar noi aveam evidentele pagubelor produse in 2008 si i-am demonstrat ca minte. Ca sa nu mai spun ca, foarte multi nici nu si-au scos malul din case, probabil asteapta (la carciuma) sa vina sa-l scoata autoritatile. Cei gospodari nu au asteptat sa venim noi sa ne impresioneze. Dupa terminarea evaluarilor, au inceput vizitele in teren ale ministrilor repartizati pe judete pentru sprijinirea autoritatilor locale. Bineinteles, s-au intalnit inclusiv cu cei care incercau sa pacaleasca autoritatile si statul, in final, indivizi care s-au plans ministrilor ca nu li s-au facut corect evaluarile, pagubele lor fiind mult mai mari. In fata camerelor de luat vederi, si in dorinta de a recupera handicapul cu care se confrunta in intentiile de vot, au promis tuturor ca evaluarile se vor relua si li se vor acorda despagubiri pentru tot ceea ce CONSIDERA EI ca a fost afectat. Sfidator si strigator la cer!!!!!!!!
  A cazut cerul pe noi, domnule Radu Tudor cand am fost chemati si trimisi din nou pe teren pentru a realiza evaluarile asa cum vor oamenii, nu asa cum era corect!! Domnule Radu Tudor, noi, membrii comisiilor, suntem cei carora li se scad salariile cu 25% din cauza lipsei banilor!!! Acum sunt bani pentru pomene electorale. Noi suntem cei care suporta sfidarile in teren al celor lipsiti de orice regula de bun simt. Acum ne jignesc, nu doar guvernul ci si persoanele care toata viata n-au facut decat sa stepte pomana de la stat tot din banii nostri, ca suntem incompetenti si ca am evaluat incorect.
  Starea de dezgust si lehamite este in randul tuturor membrilor comisiilor. Nu se poata asa ceva! Pagubele medii in judetele afectate sunt evaluate la 3 - 4 milioane de euro, punctual mai mari in judetele mai grav afectate. De unde scoate domnul Flutur 65 de milioane de euro??????????????? Ce pretentii sa avem la oamenii care incearca sa mai fure cate ceva de la stat, mintind autoritatile in privinta pagubelor, cand un presedintae de consiliu judetean face o asemenea evaluare. Probabil a inclus in suma asta toate obiectivele pe care si le-a propus in mandat si pe care nu le-a realizat, vazand o oportunitate in acest moment. Din pacate dl Flutur nu este singurul care vede o oportunitate din nenorocirile produse de inundatii. Sa-i vedeti pe mai marii judetelor afectate ce priviri de vultur au atunci cand se vorbeste despre sume si nevoia urgenta de refacere a infrastructurii. Deja au angajat firmele de partid pentru reparatii, nefiind necesara organizarea de licitatii in cazul producerii unor situatii de urgenta (indiferent de valoarea pagubelor)!
  Acesta este adevarul despre evaluarile si reparatiile executate in aceasta perioada. Si v-o spune o persoana implicata direct in actiunile de evaluare. O persoana cuprinsa de dezgust si dispret.
  Sper sa explicati acest mecanism tuturor, pe postul de televiziune, sa se cunoasca adevarul.

 • 3. petre | 09 Iulie 2010 20:26

  dom tudor va rog sa ma iertati ce scriu APA TRECE DAR RAMINE HOTII SI MINTINOSII va Multumesc

 • 4. FOARTE CURIOS | 08 Iulie 2010 20:41

  ACESTE RANDURI AU CIRCULAT PE INTERNET LA SFARSITUL LUNII MAI!

  Cred ca directorea de la voi are dreptate cind spune ca sunteti o adunatura de prosti.
  E clar ca e asa din moment ce va joaca pe degete asa cum vrea ea impreuna cu "tovarasul" ei de la partidul portocaliu. Ce sa cred din moment ce apar in ziarele de la Bucuresti anuntiri cu angajari fantoma pe posturi inexistente pentru candidati inexistenti, ca sa poata ei sta in continuare pe scaunele pe care le-au primit cadou de la cei care duc tara la pierzanie.
  DOMNILOR !!!!!! SE FAC ANGAJARI IN INSTITUTII PUBLICE !!!!!! IATA UN ANUNT DIN ROMANIA LIBERA !!!
  http://anunturi.romanialibera.ro/a166124/
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  Casa Judeteana de Pensii Satu Mare, str. Vasile Lucaciu nr.4-6, organizeaza concurs in data de 28.05.2010 ora 11 pentru ocuparea functiilor publice temporar vacante prin numire pe perioada determinata a urmatoarelor functii: inspector clasa I grad profesional superior, inspector clasa I grad profesional principal. Conditii de participare la concurs sunt cele prevazute la art.54 din Legea nr.188/1999 republicata (r 2) cu modifiarile si completarile ulterioare. Dosarele se depun cu 8 zile de la data publicarii anuntului. Persoane de contact pentru informatii suplimentare: Sabou Eugenia, director coordonator, telefon: 0261.706.820 , fax: 0261.706.828.

  Chiar nu mai exista legi in Romania, sau aceasta tara a devenit un loc de joaca pentru unii fara scrupule?
  Cum poti sa organizezi un concurs cand esti ilegal pe postul pe care-l ocupi, cum sa organizezi un concurs cind tu esti persoana care candidezi pentru acest post, doar pentru a deveni functionar public, ca peste 6 luni sa fi singura persoana care candideaza pentru postul de director si de lacheu al ei?
  A citit cineva" articolul 54 din Legea nr.188/1999 republicata"?
  Art. 54
  Poate ocupa o functie publica persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
  a) are cetatenia romana si domiciliul in Romania;
  b) cunoaste limba romana, scris si vorbit;
  c) are varsta de minimum 18 ani impliniti;
  d) are capacitate deplina de exercitiu;
  e) are o stare de sanatate corespunzatoare functiei publice pentru care candideaza, atestata pe baza de examen medical de specialitate;
  f) indeplineste conditiile de studii prevazute de lege pentru functia publica;
  g) indeplineste conditiile specifice pentru ocuparea functiei publice;
  h) nu a fost condamnata pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului sau contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals ori a unor fapte de coruptie sau a unei infractiuni savarsite cu intentie, care ar face-o incompatibila cu exercitarea functiei publice, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea;
  i) nu a fost destituita dintr-o functie publica sau nu i-a incetat contractul individual de munca pentru motive disciplinare in ultimii 7 ani;
  j) nu a desfasurat activitate de politie politica, astfel cum este definita prin lege.

  Pai fratilor cu acest articol poti sa candidezi si daca ai doar 12 clase.
  De ce nu s-a cerut sa se respecte articolul 57 din aceeasi lege?

  Art. 57
  (1) Recrutarea in vederea intrarii in corpul functionarilor publici se face prin concurs, in limita functiilor publice vacante rezervate in acest scop prin planul de ocupare a functiilor publice.
  (2) Conditiile de participare si procedura de organizare a concursului se stabilesc potrivit legii.
  (3) Concursul are la baza principiile competitiei deschise, transparentei, meritelor profesionale si competentei, precum si cel al egalitatii accesului la functiile publice pentru fiecare cetatean care indeplineste conditiile legale.
  (4) Anuntul privind concursul se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, si intr-un cotidian de larga circulatie, cu cel putin 30 de zile inainte de data desfasurarii concursului. In mod exceptional, termenul de 30 de zile poate fi redus, in conditiile legii, pentru concursul organizat in vederea ocuparii functiilor publice de executie temporar vacante.
  (5) Conditiile minime de vechime in specialitatea studiilor necesare participarii la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de executie se stabilesc astfel:
  a) un an in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, pentru ocuparea functiilor publice de executie de grad profesional asistent din clasa I, 8 luni pentru ocuparea functiilor publice de executie de grad profesional asistent din clasa a II-a sau 6 luni pentru ocuparea functiilor publice de executie de grad profesional asistent din clasa a III-a;
  b) 5 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, pentru ocuparea functiilor publice de executie de grad profesional principal;
  c) 9 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, pentru ocuparea functiilor publice de executie de grad profesional superior.
  (6) Conditiile minime de vechime in specialitatea studiilor necesare participarii la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere se stabilesc astfel:
  a) 2 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, pentru ocuparea functiilor publice de conducere de: sef birou, sef serviciu si secretar al comunei, precum si a functiilor publice specifice asimilate acestora;
  b) 5 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, pentru ocuparea functiilor publice de conducere, altele decat cele prevazute la lit. a).
  (7) Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere, candidatii trebuie sa fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice.
  Va spun eu de ce!!!
  Pentru ca nici unul dintre ei nu ar indeplini conditiile minime necesare ocuparii acelor posturi.
  Poate ca pentru cei doi exista legi speciale care nu apar in Monitorul Oficial al Romaniei, doar in monitorul personal al "aparatoarei drepturilor pensionarilor". Oare cei de la ANFP stiu de aceste "posturi vacante" sau au fost uitati sa fie anuntati, deoarece aceeasi lege spune ca:
  Art. 58
  (1) Concursul de recrutare pentru functiile publice vacante din cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, autoritatilor administrative autonome, precum si pentru serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale este organizat, in conditiile legii, astfel:
  a) de comisia prevazuta la art. 18 alin. (1), pentru inaltii functionari publici. Secretariatul tehnic al comisiei se asigura de Agentia Nationala a Functionarilor Publici;
  b) de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, pentru ocuparea functiilor publice de conducere generale si specifice, cu exceptia functiilor publice de secretar al comunei, sef serviciu si sef birou;
  c) de autoritatile si institutiile publice in a caror stat de functii se afla functia publica vacanta, pentru functiile publice de conducere de secretar al comunei, sef serviciu si sef birou si pentru toate functiile publice de executie.
  (2) In vederea verificarii si validarii conditiilor legale de organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea functiilor publice vacante de catre autoritatiie si institutiile publice organizatoare, Agentia Nationala a Functionarilor Publici desemneaza un responsabil de procedura, functionar public, reprezentant al acesteia in comisia de concurs."
  Cine sunt candidatii care s-au inscris la concurs? Eugenia Sabou si Radu Cosa!!!
  Cum poti sa candidezi pentru aceste posturi din moment ce tu esti acela care ai scos posturile la concurs si pedeasupra MAI ESTI SI DIRECTORUL INSTITUTIEI??????
  Poate daca si-ar fi dat primadata demisiile!!!!!!!!
  Cine a facut parte din comisia de examinare?
  Care sunt notele optinute la examenul scris???
  Cine a semnat procesul verbal???
  Au pus pe cineva sa le scrie lucrarile, sau macar au transpirat ei insisi sa raspunda la intrebarile inexistente pe care le-au pus cei din comisia inexistenta?
  Cind au fost corectate acele lucrari scrise si cand au avut loc interviurile daca concursul a fost organizat cu incepere de la ora 11, dar la ora14 DOAMNA era deja la Tasnad sa se dea in spectacol in fata presei cat de devotata este ea pentru pensioanarii bolnavi , fara sa spuna ca acel hotel apartine unor rude din familia ei?
  Sunteti niste fraieri daca nu depuneti contestatie la concursul inexisten care totusi a desemnat doi castigatori : pe Eugenia Sabou si pe Radu Cosa.
  Totusi sunt curios sa aflu ( si garantez ca voi afla ) in care post vor lucra incepand de luni?
  In cel de director sau in cel de inspector ( sau iarasi au fost rebotezate posturile de conducere? )
  Si daca au devenit " functionari publici" deci fac parte din tagma bugetarilor atunci vor avea macar atata coloana vertebrala incat sa participe alaturi de noii lor colegi la greva din 31 mai?
  Sau iarasi vor fi auzite acele tipete- istericale cu deja arhicunoscuta expresie " DAU CU VOI DE TOTI PERETII PROSTILOR SI INCOMPETENTILOR CE SUNTETI"
  Ce ar mai spune pensionarii carora li se taie din pensie daca ar sti ce jocuri de culise se fac doar pentru a pastra niste scaune care oricum sunt prea mari pentru capacitatea lor ?
  Oare domnul Marian ar fi la fel de revolutionar in a o sustine pe directoarea voastra sau ar revizui modul de colaborare, care oricum pina acum a stat doar din daruri date la zile de nastere si la promisiuni facute fara nici un temei legal sau simbure de sinceritate din partea diretoarei , sau din interes material pentru familia ei.
  Oricum deja la unele case de pensii din tara au inceput arestarile directorilor (vezi cazul din Dimbovita ) dar s-ar putea ca nici la Satu Mare sa nu se astepte prea mult.
  Daca va lasati calcati in picioare si in continuare va meritati soarta, dar sper ca nu veti mai fi la fel de creduli sau prietenosi cu cei doi ca si pina acum, pentru ca oricum nu va aprecieaza deloc munca pe care o faceti, (la orice aparitie in presa sau la tv auzi sau citesti ca ..."eu am obtinut... eu am facut... eu am primit... ) de parca acea casa a voastra ar fi compusa dintr-o singura persoana , EUGENIA SABOU !!!!
  Vechiul vostru director precis se invirte in mormint daca vede cum ii este distrusa munca pe care a facut-o cu colectivul vostru, el fiind un adevarat conducator care se alatura angajatilor cind acestia cereau sa le fie aprobate drepturile, si care NICIODATA nu ar fi mers la Bucuresti sa-i pireasca pe angajatii lui doar pentru a se asigura ca nu este schimbata din functie.
  Daca ar fi stiut ca acea "buna prietena " care se arata a fi doamna, dupa ce a ajuns in scaunul lui, il huleste si il vorbeste urit , nu cred ca ar fi acceptat sa stea macar in aceeasi camera cu ea.
  Acum am trimis aceasta scrisoare doar voua, cei care suferiti de teroare, dar mai sunt si alte locuri unde pot fi trimise ( chiar daca ziarele locale nu ar publica - cu exceptia unora ) mai sunt si ziarele centrale (oricum sunt preferate si de directoarea voastra pentru a da anunturi).

  NU VA LASATI CALCATI IN PICIOARE PENTRU CA NU ESTE CU NIMIC MAI PRESUS DECAT VOI!!!!!!!

 • 5. CEZAR | 07 Iulie 2010 20:00

  DOMNULE RADU TUDOR COMENTARIUL FACUT ASTAZI LA SOSIREA SICRIILOR CELOR CAZUTI LA BOBOCU A FOST CEL MAI BUN DIN TOATE COMENTARIILE DUMNEAVOASTRA . ASTA VA SPUNE UN CIVIL , SOFER PROFESIONIST DIN ANUL 1986 , FARA CAZIER AUTO LA 2,5 MLIOANE DE KM PARCURSI , 16 ANI DE CIVILIE MILITARA . ARMATA ROMANA ESTE SABOTATA SA FIE PROST INTRETINUTA SI PREGATITA . INCEPAND DE LA ASA ZISII SOLDATI PANA LA PUHOIUL DE GENERALI FACUTI LA APELUL BOCANCILOR . IAR DACA PLEACA DIN MAPN LA PENSIE , LA 35 DE ANI , TE LOVESTI DE APEVISTI IN TOATE CELE 10000 DE FIRME DE PAZA , LA FEL DE PRICEPUTI ...... ARMATA AR TREBUII SA FIE ELITA PROFESIONALA , MODERNA SI AVAND ULTIMELE MODELE DE ARME , AVIOANE DE LUPTA , TANCURI , DAR MAI ALES TEHNICA AUTO NOUA . NU CAMIOANE SI AUTOBUZE DE 30 DE ANI . MAI BINE MAI PUTINI , DAR MAI BUNI .SI MAI ALES BINE PLATITI !!! LA REVOLUTIE ARMATA A STAT 3 LUNI IN CAZARMI , IAR ALTII , VECINI DE BLOC AU SCHIMBAT 2 PASAPOARTE PE DRUMUL TURCIEI SI UNGARIEI . SI ASA SI ASTAZI !!!

 • 6. belfegor | 07 Iulie 2010 15:45

  SINTEM MODERATORI
  Se pare ca nu,pai jurnalisti si moderatori ar trebui sa inteleaga bine sensul cuvintelor.De exemplu,T.V.A.(taxa pe valoarea adaugata).Ce platim la cumpararea unui produs,T.V.A.sau taxa de consum.
  Prin T.V.A. ce intelegeti ? Eu inteleg valoare adaugata dar ce se calculeaza acum se poate numi taxa pe consum sau furt. 100+(30x19%)=135,7 (100+30)x19%=154,7 100=valoare produs, 30=valoare adaugata 19%=procent pe valoarea adaugata. Se spune ca este taxa unica, nici asta nu este.Aceasta taxa si altele sint date cu conflict de interese. Nu stiu de ce sustin toti parlamentari si chiar priministru ca pensionari nu platesc pentru sanatate, eu va pot arata ca pensia a fost calculata cu plata pentru sanatate si acei bani nu au fost inclusi in pensia mea.De cite ori se schimba guvernele trebuiesc schimbate si legile. Fiecare lege noua trebuie sa mai fure pensionari.Un om ca sa traiasca,trebuie sa manince si sa aiba un minim de protectie,(adica unde se adaposti,acces la sanatate si siguranta),pentru asta trebuie sa munceasca.Statul pentru asta este,sa asigure toate astea.Statul de dupa 89numai asta nu a facut,au furat sa se inbogateasca. In ROMANIA se fabrica autoturisme si stiam ca si masini de teren (ARO) de ce trebuie sa se cumpere autoturisme straine pentru parlament si de ce asa de des. Bani acestia ar trebui folositi pentru marirea pensiilor. Plus de asta prea multi parlamentari si prea multe plimbari in afara pe banii contribuabililor.
  Carui institutii ar trebui sa ne adresam in caz ca presedintele si administratorul ignora locatari atunci cind cer sa vada facturile. Ne-am adresat la primarie si ne-au trimis la agentul de proximitate (la politie), acesta ne-a indrumat catre primarie.
  Ma intreb oare odata cu democratia Dumnezeu a trimis un loctiitor al lui care sa hotarasca cine moare si cine trebuie sa traiasca.Daca pina acum angajati firmele de IT nu plateau impozit,nu ar putea ei sa faca saitul E Romania cu 50,000EU.Au trecut 8luni si numarul parlamentarilor nu sa micsorat,ba sa marit numarul secretarilor de stat si multe alte posturi.Atit marinarul cit si ceilalti membri ai PD-Lsint mincinosi,ignoranti,inginfati si aroganti(exemplu senatorul Mutu Gabriel care are cabinetul in Iuliu Maniu si la care am cerut audienta din Iulie anul trecut nu a binevoit sa i-mi dea macar un telefon sa motiveze ca este foarte ocupat.
  Pe marinar ar trebui sa il trimiteti la plimbare ca a inceput sa miroasa a dictator. M-ati putea ajuta sa iau legatura cu Doamna L.MITCHIEVICI?Am vazuto de mai multe ori la emisiunea dumneavoastra.


  Cu stima si respect.
  CRAUS DUMITRU (tel.0723099401 E-mail craus.dumitru@Yahoo.com)

 • 7. azuna | 07 Iulie 2010 14:55

  Domnule Radu Tudor,
  Va admir foarte mult ca jurnalist si ca un exemplu de roman cinstit loial natiei sale !

  Doresc sa aduceti la cunostiinta guvernantilor ca dorim sa ajutam si noi pensionarii pe cei sinistrati cu haine, asternuturi,prosoape...toate curate, dar in Salaj nu se accepta aceste lucruri ca ajutor si ne spun ca trebuie alimente si materiale de constructii, deoarece sinistratii nu au unde locui. Acesti conducatori de judete nu pricep ca acesti oameni au nevoie si de haine, caci au ramas doar cu ce au pe ei.
  Avem o conducere oarba, sau doresc alimente sau materiale ,ca sa la fure ei.
  Stau cu mormanul de haine si nu am cum sa le trimit !!!
  Multumesc !

 • 8. ovidiu bv | 05 Iulie 2010 22:14

  Buna seara. o chestie foarte tare, verificati va rog nivelul dunarii la drobeta, nu e posibil ca la varsare sa fie inundatie si in amonte cota dunarii sa fie medie spre joasa. ne batem joc unii de altii. de cand avem inundatii in tara asta parca blestemata? din 2004. ce a fost in 2004? alegerea marinarului ca presedinte. dumnezeu ne-a dat ce ne-am ales si in 2006, si in 2008 si astazi 2010.
  in legatura cu sinistratii,, sa zica mersi ca nu ia pocnit base ca pe copilul acela din campanie, si nu cred ca va mai dura mult pana sa o faca. baselu marinelu a trecut de la bai de multime la bai de rom(i), cu bercea(nu) si nu are langa doar pe vid(eanu). suntem tara condusa de un marinar beat care umbla cu o gaina(sotie de cocos).
  nu stiu cu ce tupeu a mai mers la saraci oameni aceia, eu aruncam cu caramizi dupa ei

 • 9. ion | 05 Iulie 2010 22:11

  Nu stiu dar moartea acestui grup de elita din armata este ciudata,eu cred ca deranjau sau speriau pe cineva de foarte sus care i-a vrut morti....cam ca grupul de uslasi de la revolutie....si nu cred ca bat cimpii....puterea asta politica este foarte speriata si plina de o ura fara margini la tot ce ar putea sa o puna in pericol direct sau indirect....ginditiva numai cine este seful armatei si cine este seful statului si o sa intelegeti....cred ca ancheta ar trebuii sa fie extrem de serioasa si sa nu se rezume la starea tehnica a aparatului.....!

 • 10. rock | 05 Iulie 2010 21:51

  Inainte de a fi militar, esti om. Ai discernamant.

 • 11. dan | 05 Iulie 2010 21:50

  extra subiect :
  masinile de pompieri din imaginile cu avionul cazut la tuzla ( Dumnezeu sa ii odihneasca pe cei cazuti la datorie) sunt fabricate prin anii 1978.....1982, si se folosesc in continuare inclusiv ca masini de prima interventie. Este degradant pentru degradant pentru pompieri sau pentru cei care au nevoie de serviciile lor ?

 • 12. col.(r) Codrea Viorel | 05 Iulie 2010 21:48

  Referitor la „legile speciale”, decizia CCR incalca un principiu de drept, universal recunoscut si consfintit in Constitutia Romaniei, prin art. 15 al. 2: „Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile”.

  Admitand recalcularea „pensiilor speciale” altele decat ale magistratilor, CCR consfinteste:

  1. Principiul retroactivitatii legii;
  2. Discriminarea;
  3. Lichidarea dreptului de proprietate.

  Daca se admite ca pensiile sunt asimilate dreptului de proprietate si sunt intangibile, conform art. 45 din Tratatul de la Lisabona, se pune intrebarea: pensia este proprietate intangibila numai pentru cei iesiti cu Legea 19 si pentru magistrati, nu pentru toata lumea? Pentru militari, pensiile in plata, in cuantum stabilit prin legi organice conform contractului social special incheiat de acestia cu statul, nu constituie proprietate? Cunosc slugile portocalii de la CCR prevederile Protocolului I la Conventia CEDO, semnata si de Romania? Cunosc PRINCIPIUL SPERANTEI LEGITIME, pe baza caruia vom castiga fluierand la CEDO, toate procesele impotriva bocilor si basestilor? Isi dau seama magistratii ca au incalcat ei insisi, alaturi de guvern si presedinte, CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A U.E., art. 25, art. 17(1), art. 41(2 lit. a), art. 34 (1 si 3) si prevederile DECLARATIEI UNIVERSALE A DREPTURILOR OMULUI, art. 17, art. 25(1), art. 30?

  In nerusinarea (sau incompetenta) lor, slugile portocalii de la CCR au pretins ca drepturile lor de pensie, de 9 (noua) ori mai mari decat ale noastre, sunt „constitutionale” in timp ce ale noastre ”“ doar „legale”. Sa ne arate domnii de la CCR articolul care stabileste ca pensiilor lor, cu o medie de 8276 lei, sunt specificate expres in Constitutie, pe cand doar pensiile noastre ca si in cazul magistratilor si al altora, pensiile speciale considerate pensii de serviciu, ocupationale sau speciale, au fost reglementate prin legi organice, ocupationale sau speciale.

  Mai mult, legi ocupationale sau speciale au avut in Romania ca pretutindeni in lume, initial doar militarii, deoarece numai ei au contracte speciale, de sange, cu statul, prin care jura la propriu sa fie la datorie 24 de ore din 24 si sa-si dea viata la nevoie, etc., dovada ca la recentele inundatii au fost chemati sa lupte cu natura deslantuita si sa salveze vieti doar militarii si politistii, nu si magistratii! Magistratii le-au copiat legea, in folosul lor si in mod nejustificat doar la capitolul beneficii, neasumandu-si si obligatiile, apoi au desfiintat originalul”¦
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 • 13. rock | 05 Iulie 2010 21:31

  Ati auzit voi careva de categoria de Infractiune care se intituleaza Ucidere din Culpa? E se savarseste cu Vinovatie fie din Usurinta fie din Neprevedere.

  Statul, recte MAPN se dovedeste Vinovat de Uciderea acestor militari din Culpa cu Neprevedere. MAPN trebuia sa prevada probabilitatea defectarii unui avion de antrenament invechit si sa previna acest fapt, dar nu au facut-o din lipsa de profesionalism si grava neglijenta!!! Ca fonduri sunt, dar sunt pentru jmecheri.

 • 14. VIOREL DANALACHE_Bucuresti | 05 Iulie 2010 21:28

  De acesti oameni isi bat joc Basescu, Boc si sletca lor de incompetenti.
  Sa nu uitam, de asemenea, cum sunt tratati pensionarii militari de cei de mai sus, dar si de portocalii de la Curtea Constitutionala, care prin decizia aberanta luata si-a adus contributia la diminuarea pensiilor militare.

 • 15. Corneliu | 05 Iulie 2010 21:22

  Eu am sarit din AN-2. Parerea mea este ca instructorul de bord si primii 2 de la usa au reusit sa sara.Ceilalti nu au avut timp. A fost prea jos. Scafandrii- parasutisti sunt profesionisti. Am facut cursul de brevetare cu ei.

Adauga comentariu