Antena 3 CNN Actualitate Acestea sunt întrebările-cheie de care Kovesi a fugit cât a putut de tare

Acestea sunt întrebările-cheie de care Kovesi a fugit cât a putut de tare

Acestea sunt întrebările-cheie de care Kovesi a fugit cât a putut de tare
Sursa foto: foto: Agerpres
26 Feb 2019   •   20:29

Laura Codruța Kovesi a fost audiată marți seară de Comisia LIBE pentru postul de șef al Parchetului European.

Citește și: Kovesi, la audierea în Comisia LIBE pentru funcția de șef al Parchetului European: Am respectat întotdeauna legea. Am fost independentă

A fost o audiere care a durat o oră și 15 minute, care a conținut elemente foarte interesante din activitatea sa de Procuror General și de șef al DNA. Kovesi a trebuit să răspundă la întrebări, la acuzații, la interpelări din cele mai diverse.

Au existat și trei sau patru opinii favorabile Laurei Codruța Kovesi, în special din zona PPE. Dacă Laura Codruța Kovesi va primi votul, aflați în scurt timp la Antena 3.

Fosta șefă DNA a fost ultima audiată, după candidatul Franței, respectiv cel al Germaniei.

Laura Codruța Kovesi a evitat să răspundă întrebărilor incomode adresate de unii dintre reprezentații comisiei LIBE și a refuzat să dea vreun răspuns la aceleași întrebări și când acestea au fost adresate, la încheierea audierii, de trimisul special Antena 3 la Bruxelles, Sabina Iosub.

Sabina Iosub a spus în corespondența specială de la Bruxelles că tensiunea resimțită în sală în timpul audierii lui Kovesi a fost mult mai mare decât în cazul audierilor precedente ale celor doi candidați din Franța și Germania.

"Aici eu am simțit că au fost atât de multe întrebări cu privire la lucruri din trecutul Laurei Codruța Kovesi încât, într-adevăr, nu mai făcea față să răspundă. Nu am văzut asta nici în cazul francezului, nu am văzut asta nici în cazul germanului.

A fost de asemenea o tensiune resimțită în sală. Așa cum ați observat, atunci când a sosit Laura Codruța Kovesi, tot obiectivul de securitate a fost focusat pe noi, pe cei din presă, să nu cumva să ne apropiem prea tare de Kovesi. Când au venit ceilalți candidați, înaintea Laurei Codruța Kovesi, nimeni nu a fost agitat", a spus Sabina Iosub, la "Punctul de Întâlnire".

Sabina Iosub a explicat că asta nu s-a întâmplat pentru că așa au stabilit cei de la pază, ci pentru că așa li s-a cerut.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close