Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu: Vlad Voiculescu a luat un document "Strict secret" emis de SRI

Adina Anghelescu: Vlad Voiculescu a luat un document "Strict secret" emis de SRI

Adina Anghelescu a explicat, miercuri, în emisiunea "Punctul de întâlnire", de la Antena 3, cum a ajuns ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, să primească clasare după ce DIICOT începuse urmărirea penală în cazul său.

Adina Anghelescu: Vlad Voiculescu a luat un document "Strict secret" emis de SRI
de Gabriel Dano    |    10 Mar 2021   •   20:53

"Domnul Vlad Voiculescu s-a mai situat deasupra legii și în urmă cu 4 ani, și în urmă cu 2 ani, când i s-a dat clasare pe un dosar în care, la DIICOT, începuse urmărirea penală, deci domnul Vlad Voiculescu, pe data de 10 mai 2019 a devenit suspect pentru infracțiuni ce țineau de documente clasificate "Strict secret" și de documente "Secret de serviciu", ba chiar și de un document "Strict secret" emis de SRI, care a fost regăsit printre documentele predate de Vlad Voiculescu după ce n-a mai fost ministru la solicitarea ministrului care sosise după el, domnul Bodoc.

Această clasare a fost foarte suspectă la acea vreme, pentru că timp de doi ani, din 2017, de când a fost deschis dosarul la DIICOT, după doi ani de zile procurorul a ajuns la concluzia că trebuie pus sub urmărire, deci existau indicii foarte clare, din moment ce a avut calitatea de suspect, ca apoi pe 4 decembrie 2019 Vlad Voiculescu să primească clasare", a explicat Adina Anghelescu.

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că prin publicarea datelor privind vaccinarea „s-a format în opinia publică” ideea că s-au vaccinat persoane care nu ar fi fost eligibile. „Eu nu cred că acele acuzații sunt reale. Cei care au publicat aceste date, să le explice”, a declarat premierul.

Florin Cîțu a explicat că nu există „o diferență” între el și Vlad Voiculescu, că susține transparența, însă datele publicate trebuie explicate.

„Nu există o diferență între mine și Vlad Voiculescu pe nicio temă. Publicarea bazei de date este ceva ce a făcut Ministerul Sănătății. Am fost sesizat și pentru orice sesizarea, trebuie să vedem cum trebuie rezolvată. Nu sunt specialist. Din punctul meu de vedere subiectul este încheiat”, a declarat premierul.

Florin Cîțu a spus că nu a evaluat încă activitatea ministrului Sănătății și că așteaptă „niște rapoarte”. De asemenea, premierul a anunțat că, „probabil astăzi”, va prezenta concluziile Corpului de Control în legătură cu incendiul de la Matei Balș.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close