Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu, informații exclusive în cazul morții suspecte a clericului iranian în București

Adina Anghelescu, informații exclusive în cazul morții suspecte a clericului iranian în București

Clericul iranian Gholem Reza Mansouri, acuzat la Teheran de luare de mită, iar de militanții pentru drepturile omului de torturarea și încarcerarea ziariștilor independenți, a căzut de la etajul unui hotel din Bucureşti şi a murit.

Adina Anghelescu, informații exclusive în cazul morții suspecte a clericului iranian în București
de Gabriel Dano    |    19 Iun 2020   •   20:40

Ca judecător în funcție în Iran, Mansouri a trimis după gratii jurnaliști independenți, critici la adresa puterii, pe baza unor dovezi contrafăcute.

Jurnaliștii încarcerați au fost supuși torturii. Iranianul a fost arestat în România și dus în fața judecătorilor pe 12 iunie. El fusese reținut în baza mandatului de urmărire prin Interpol.

Curtea de Apel București l-a eliberat din arestul Poliției și l-a plasat pe Gholam Reza Mansouri sub control judiciar. Următoarea înfățișare în fața magistraților români era prevăzută pentru 10 iulie.

Adina Anghelescu a prezentat, vineri, la Punctul de Întâlnire, detalii exclusive din ancheta morții suspecte a clericului iranian.

"Din informațiile pe care le am, echipa de la Omoruri care s-a aflat la fața locului nu a descoperit nimic suspect în sensul că cineva ar fi fost în cameră cu Mansouri la ora la care el practic a recurs la suicid. Deocamdată se merge pe această formulă a suicidului", a spus Adina Anghelescu, jurnalist specializat pe investigații și probleme de justiție.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close