Antena 3 CNN Actualitate Câtă închisoare va face, de fapt, Remus Truică. Detalii exclusive

Câtă închisoare va face, de fapt, Remus Truică. Detalii exclusive

Adina Anghelescu a prezentat, vineri, la Punctul de întâlnire, informații exclusive despre omul de afaceri Remus Truică, la o zi după ce acesta și-a aflat sentința de 7 ani de închisoare cu executare în dosarul Ferna Băneasa.

Câtă închisoare va face, de fapt, Remus Truică. Detalii exclusive
de Gabriel Dano    |    18 Dec 2020   •   20:50

"Dacă e să ne uităm la Remus Truică, la 50 de ani, să ai o avere fabuloasă, putem să discutăm despre o epopee a măririi, preamăririi și decăderii a acestui om de afaceri. Pentru că mărirea a avut-o imediat ce a fost cooptat ca șef de cabinet al fostului premier Adrian Năstase, preamărirea a venit în momentul în care, după ce s-a retras din această funcție, s-a ocupat de afaceri, de aceste cumpărări de drepturi litigioase, care au fost parafate prin hotărâri judecătorești sau de către comisii fond funciar și așa mai departe.

A avut parte însă și de o vizibilitate negativă în condițiile în care a existat acel divorț între el și Irina, fosta soție. Din câte știu, acea locuință din Saint Martin i-a revenit soției. (...) Iată că acum Remus Truică ajunge cu 7 ani de închisoare, adică aproape  6 ani în pușcărie - la 2/3 poate să ceară eliberarea condiționată", a explicat Adina Anghelescu

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dat joi verdictul în dosarul retrocedării fermei Băneasa. Astfel, Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

„Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Truică Remus prin prezenta decizie în pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, pe care o sporește cu 1 an închisoare, urmând ca acesta să execute în final pedeapsa de 7 ani închisoare”, se arată în decizia de joi a ICCJ.

Alături de acesta, în dosarul care vizează retrocedarea Pădurii Snagov şi a Fermei Regală Băneasa, au mai fost condamnați oamenii de afaceri Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein la câte 5 ani de închisoare, iar prințul Paul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close