Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Rafila, despre numărul exagerat de mare de morți COVID-19 raportat în aceste zile din lunile anterioare: 'Creează confuzie'

Rafila, despre numărul exagerat de mare de morți COVID-19 raportat în aceste zile din lunile anterioare: 'Creează confuzie'

Unul dintre subiectele care suscită un interes cu totul special în această perioadă este cel al numărului exagerat de mare de morți pe care Ministerul Sănătății îi raportează de aproape două săptămâni. Sunt decese în dreptul statisticilor legate de COVID-19 și ne întrebăm de ce acum și de ce cu sutele.

Rafila, despre numărul exagerat de mare de morți COVID-19 raportat în aceste zile din lunile anterioare: 'Creează confuzie'
de Gabriel Dano    |    10 Iun 2021   •   21:49

Ce ar fi putut să se întâmple cu statistica, ce s-a întâmplat cu evidența Ministerului Sănătății? De ce nu au pus cap la cap rapoartele făcute de spitale? E ceva extrem de neclar în această poveste.

Radu Tudor a centralizat toate datele și le-a prezentat, joi, la Punctul de Întâlnire:

"Am realizat o statistică de la 28 mai până pe 10 iunie. Este vorba despre 631 de decese marcate în plus în statisticile Minsterului Sănătății. Cred că pentru aceste cifre și pentru modul în care ele sunt raportate de Ministerul Sănătății avem nevoie de foarte multe explicații", a spus Radu Tudor.

sursa: 'Punctul de Întâlnire'/ Antena 3

"În mod evident au existat niște diferențe între acele două baze de date. Eu, dacă aș fi fost ministrul sănătății, făceam următorul lucru: o evaluare sau o renumărare a tuturor cazurilor și la sfârșitul acestei evaluări spuneam că este o diferență de atât din motivele următoare.

Ideea asta că în fiecare zi avem băgați 200-300, în funcție de cum lucrează DSP-urile, mi se pare incorectă pentru că poate să creeze confuzie, oamenii nu mai înțeleg și de multe ori nu ascultă decât prima cifră care se li se comunică. (...)

Genul acesta de informații confuzive cu care ne-am confruntat pe tot parcursul pandemiei ar fi putut să fie foarte simplu eliminate printr-o activitate serioasă care evalua toate cazurile și la sfârșit se trăgea o concluzie și se motiva de ce a existat acestă diferență în plus", a spus deputatul PSD Alexandru Rafila, la 'Punctul de Întâlnire'.

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close