Antena 3 CNN Actualitate Arabia Saudită vrea să investească în România

Arabia Saudită vrea să investească în România

Ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite, Adel Bin Ahmed Al-Jubeir, a vizitat România și a acordat un interviu în exclusivitate pentru Antena 3.

Arabia Saudită vrea să investească în România
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    13 Feb 2020   •   21:32

„Este prima mea vizită, dar cu siguranță nu va fi ultima. Cred că ambele țări vor ca această relație să se dezvolte. Vrem ca ea să crească în toate zonele.

Noi credem că există oportunități comerciale și de investiție uriașe, credem că sunt oportunități de cooperare în sectorul IT, în agricultură, în infrastructură, în energie verde, în industria automobilelor. Noi suntem de părere că ar trebui să îmbunătățim această relație, inclusiv în ceea ce privește cultura cu programe pentru tineri, consultări parlamentare și politice. (...)

Nu am acordat până acum prea multă atenție acestei relații nici voi, nici noi, așa cum ar fi trebuit pentru că este atât de puternică dar și pentru că noi ne putem pune de acord asupra oricărui subiect, dar acum vrem să ne asigurăm că vom accelera procesul. (...)

Relațiile noastre comerciale valorează în jur de 500 de milioane de dolari pe an, ceea ce nu înseamnă foarte mult. Noi vrem mai mult de atât. Peste 95% din acestea reprezintă produsele cumpărate de Arabia Saudită din România.

Vrem să ne asigurăm că există mai multe investiții din ambele părți, mai multe comerț, și vrem să ne asigurăm că avem mai multe contact”, a declarat Adel Bin Ahmed Al-Jubeir în interviul acordat Sabinei Iosub.

Arabia Saudită vrea să investească în România

Interviul a fost prezentat de Radu Tudor, joi seară, la „Punctul de Întâlnire”.

×
Subiecte în articol: Arabia Saudita Punctul de întâlnire
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close