Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Aurescu, veste bună despre eliminarea vizelor SUA pentru români: Mai avem această ultimă condiție!

Bogdan Aurescu, veste bună despre eliminarea vizelor SUA pentru români: Mai avem această ultimă condiție!

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a declarat, vineri, la Antena 3, că România a făcut progrese în ceea ce privește rata de refuz a vizelor pentru SUA și că obiectivul eliminării acestora este urmărit constant de autoritățile române.

Bogdan Aurescu, veste bună despre eliminarea vizelor SUA pentru români: Mai avem această ultimă condiție!
Sursa foto: foto: captura Antena 3
31 Ian 2020   •   21:25

"Este un obiectiv pe care noi îl urmărim constant. În prima mea discuție pe care am avut-o cu secretarul de stat american Pompeo, pe 20 noiembrie, la Bruxelles, am abordat acest subiect și i-am spus exact despre așteptarea pe care România o are pe această temă.

Aici este vorba despre o legislație americană care prevede un prag de 3% pentru rata de refuz al vizelor. Refuz al vizelor care este generat de o serie de factori, dar care în momentul de față se află la un procent de 9,11%.

Trebuie să ajungem la 3% ca să putem, conform legislației americane, să fie luată o decizie cu privire la accederea României în VIsa Waiver. Există un progres consistent - în 2009 eram la un procent de peste 26% față de 9,11%, acum", a spus ministrul Bogdan Aurescu, la Punctul de Întâlnire.

Bogdan Aurescu a afirmat că se acționează pentru eliminarea vizelor pentru cetățenii români inclusiv la nivelul Congresului SUA.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close