Antena 3 CNN Actualitate Crin Antonescu: Premierul şi ministrul de Finanţe au dat şi dau bătălii cu FMI-ul pentru menţinerea cotei unice

Crin Antonescu: Premierul şi ministrul de Finanţe au dat şi dau bătălii cu FMI-ul pentru menţinerea cotei unice

Crin Antonescu: Premierul şi ministrul de Finanţe au dat şi dau bătălii cu FMI-ul pentru menţinerea cotei unice
Sursa foto: Foto: Antena 3
03 Noi 2013   •   23:30
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat în direct la Antena 3 că premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, "au dat şi dau bătălii cu FMI" pentru a menţine cota unică.

Liderul liberal a precizat că pledează pentru "cauza acestui guvern, pentru cauza acestui premier, înţelegând toate dificultăţile prin care trece".

Antonescu a evocat "bătăliile" date de premier cu FMI pentru a menţine cota unică.

"Păi ca să rămână cotă unică - dacă s-ar fi modificat cota unică era un scandal monstruos şi pe bună dreptate - şi premierul şi ministrul de Finanţe au dat şi dau bătălii cu FMI-ul, care vine şi spune: „ce vorbiţi, domn'e, hai să ne uităm în toată Europa, impozitele sunt mult mai mari, de ce aveţi voi, voi şi Bulgaria, atât de mici?”. Şi trebuie să le explici că altele sunt condiţiile, că pentru noi este cât de cât o şansă ca să putem atrage nişte investitori, ca să putem lăsa propriii noştri investitori câţi mai sunt, nu mai zic mici şi mijlocii, că mari nu mai avem, sau nu avem, să respire", a precizat Crin Antonescu la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Preşedintele PNL a reamintit că formaţiunea pe care o conduce nu acceptă sub nicio formă creşterea cotei unice, iar premierul Victor Ponta este "solidar" cu acest punct de vedere.

"Nimeni nu a venit să spună "a încercat Ponta să mărească impozitele şi noi, liberalii, ne-am opus şi l-am strâns de gât". Nu, am spus-o foarte corect. E adevărat că ei sunt, şi premierul şi ministrul Finanţelor (...), în situaţia de a rezolva această problemă, a neîndeplinirii parametrilor de încasare, deci practic de a găsi nişte bani care nu pot fi găsiţi decât din venituri suplimentare sau din reducerea unor cheltuieli", a spus Antonescu.

Antonescu a precizat că, pe lângă menţinerea cotei unice la 16%, este important ca CAS să scadă cu trei puncte procentuale.


 


 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close