Antena 3 CNN Actualitate Cristian Pîrvulescu: Economia NU FUNCŢIONEAZĂ. Ne ducem direct într-o FUNDĂTURĂ

Cristian Pîrvulescu: Economia NU FUNCŢIONEAZĂ. Ne ducem direct într-o FUNDĂTURĂ

Cristian Pîrvulescu: Economia NU FUNCŢIONEAZĂ. Ne ducem direct într-o FUNDĂTURĂ
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Noi 2013   •   19:38
Preşedintele onorofic al Asociaţiei "Pro Democraţia", Cristian Pîrvulescu, a fost invitatul lui Radu Tudor în emisiunea "Punctul de Întâlnire", la Antena 3. Pîrvulescu a explicat de ce FMI nu este o bancă oarecare şi cum poate influenţa Fondul bunul mers al unui stat.

"Troica apare în alte state pentru că statele respective sunt slabe. FMI nu apare pur şi simplu şi a avut influenţă şi în alte perioade. Să ne aducem aminte că şi în vremea guvernărilor Ciorbea, Năstase, Isărescu a mai venit FMI. De ce? Pentru că FMI asigură o protecţie simbolică a economiei, în momentul în care se încheie un acord de finanţare."
 
Pârvulescu a explicat şi că FMI nu este o bancă oarecare şi că sistemele din spatele băncii sunt mult mai complexe, ele suferind mai multe modificări de-a lungul timpului. 
 
"Influenţa Fondului nu este asupra unei politici, ci asupra guvernării întregi. Ni s-a impus un deficit foarte mic, o inflaţie mică. Ajungem în situaţia în care, de fapt, nu ne putem dezvolta. Statele cum credeţi că se dezvoltă? Dacă nu ne putem împrumuta, din ce ne putem dezvolta? Toţi ne plângem de sistem dar economia nu are cum să crească dacă totul stă pe loc."

Pîrvulescu a arătat şi că nu putea fi luată în considerarea creşterea economică lăudată de guvernanţi, ba mai mult, că aceasta nu ajută în realitate la nimic. 
 
"Creşterea noastră economică plăpândă pe care o vedem noi, nu doar cea din România, dar cea din toată Europa, poate duce la dezechilbru social grav. Nemulţumirile cresc. Şomajul la fel. Noi ne păcălim. Noi ne mutăm şomajul în alte state. Dar realitatea asta este: economia românească nu funcţionează şi ceea ce lipseşte de fapt este o viziune clară a guvernanţilor. Mergem direct într-o fundătură."
 

×
Subiecte în articol: FMI radu tudor Punctul de întâlnire
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close