Antena 3 CNN Actualitate Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării: Militarii români din Irak, relocați în urma deciziilor NATO

Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării: Militarii români din Irak, relocați în urma deciziilor NATO

Ministerul Apărării anunță că a început demersurile pentru relocarea celor 14 militari români aflați în misiune în Irak, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu. Misiunile militarilor români se bazau pe activități de pregătire și formare a instructorilor irakieni din sistemul militar.

Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării: Militarii români din Irak, relocați în urma deciziilor NATO
07 Ian 2020   •   22:40

Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, într-o intervenție telefonică la Antena 3, a subliniat că cei 14 militari români care erau în misiune în Irak vor fi relocaţi temporar într-o altă bază a coaliţiei.

„Fiecare misiune are specificul ei. Pe noi ne interesează două lucruri: să putem să ne îndeplinim misiunea, așa cum a fost stabilă și așa cum ne spun angajamentele. Și de asemenea, să ne putem îndeplini misiunea în siguranță. Siguranța militarilor noștri este importantă”, a declarat Daniel Petrescu într-o ediție specială a emisiunii ”Punctul de Întâlnire”.

Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării: Militari români din Irak, relocați în urma deciziilor NATO

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close