Antena 3 CNN Actualitate Descinderi ale procurorilor DNA la sediul CSM. Radu Tudor: E o procedură fără precedent în Justiţia din România

Descinderi ale procurorilor DNA la sediul CSM. Radu Tudor: E o procedură fără precedent în Justiţia din România

Descinderi ale procurorilor DNA la sediul CSM. Radu Tudor: E o procedură fără precedent în Justiţia din România
19 Ian 2013   •   17:21
UPDATE 18.00 - Calculatorul ridicat, vineri noapte, de procurorii anticorupţie aparţinea judecătorului Adrian Neacşu de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Procurorii DNA fac investigaţii în ceea ce îl priveşte pe judecătorul Adrian Neacşu din CSM, pe care l-au citat la sediul DNA pentru 24 ianuarie, afirmă surse judiciare, precizând că din biroul acestuia a fost ridicat calculatorul.
   
Pe de altă parte, în 7 ianuarie ANI le-a comunicat judecătorilor CSM Horaţiu Dumbravă şi Adrian Neacşu că se fac investigaţii în cazul lor, în cazul ultimului magistrat verificările vizând Programul Jurindex.

    

Procurorii DNA au descins vineri seară la sediul Consiliului Superior al Magistraturii şi au pus sechestru pe un calculator al unui magistrat al Secţiei pentru judecători a Consiliului.

Radu Tudor, realizatorul emisiunii “Punctul de Întâlnire”, a afirmat, într-o convorbire telefonică la Antena 3, că o astfel de procedură este fără precedent în istoria justiţiei din România, adăugând că "descinderile care se fac noaptea" sunt de neacceptat într-o democraţie.

"Este fără precedent în istoria jusţitiei române, ca o entitate de procurori să facă descinderi la Consiliul Superior al Magistraturii, din momentul în care acesta a fost înfiinţat", a spus Radu Tudor la Antena 3.

"Înţeleg, din surse judiciare, că aceşti procurori ai DNA nu înţeleg cu ce competenţă au descins azi noapte la sediul CSM şi au pus sechestru pe mijloacele de comunicare ale unor judecători din Secţia de Judecători a CSM. (...) Vedem că sunt presiuni politice asupra unor persoane care îndrăznesc să îşi exprime liber punctul de vedere", a mai spus Radu Tudor.

Această Secţie pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii - cu şapte voturi din cele opt ale membrilor săi - a cerut judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ "să-şi asume reprezentarea reală şi responsabilă a corpului profesional al judecătorilor şi să-şi retragă candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, evitând astfel adâncirea crizei".  Totodată, ea a mai cerut anularea alegerilor şi pentru funcţia de preşedinte al CSM.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close