Antena 3 CNN Actualitate Diplome FALSE la Universitatea Spiru Haret. Interlop cu master în drept penal, consilier al unui fost ministru

Diplome FALSE la Universitatea Spiru Haret. Interlop cu master în drept penal, consilier al unui fost ministru

Cea mai mare şi controversată universitate privată din ţară este din nou în mijlocul unui scandal uriaş.

Diplome FALSE la Universitatea Spiru Haret. Interlop cu master în drept penal, consilier al unui fost ministru
Sursa foto: Foto: Florin Mulcuțan/ Facebook
de S.T.    |    19 Dec 2019   •   20:37

Procurorii au descoperit că fabrica de diplome la Universitatea Spiru Haret încă funcţionează. Cu sume cuprinse între 700 şi 1500 de euro, orice student lua Licenţa sau Masteratul, chiar fără să treacă pe la cursuri.

Reţeaua formată din secretare, profesori şi decani, conduşi de prorectorul insituţiei ar fi funcţionat timp de şapte ani. 

Sătmăreanul Florin Mulcuţan, consilier personal al fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, este în atenţia DIICOT.

Locuinţa sa din Satu Mare a fost vizată în cadrul celor 76 de percheziţii făcute în dosarul „fabrica de diplome” de la Universitatea Spiru Haret.

Potrivit publicaţiei Presasm.ro, locuinţa lui Florin Mulcuţan a fost percheziţionată miercuri, 18 decembrie, de unde, procurorii DIICOT, ofiţerii Serviciului de Combaterea a Criminalităţii Organizate (SCCO) şi luptătorii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au ridicat mai multe documente. Florin Mulcuţan a fost ridicat din locuinţa sa din Cartierul Micro 14 din municipiul Satu Mare şi a ajuns la DIICOT Bucureşti pentru a fi audiat. 

Potrivit datelor din anchetă, procurorii au căutat persoanele care şi-au cumpărat diplome de licenţă, iar fostul consilier personal al ministrului Ioana Bran şi-a finalizat masterul în cadrul Universităţii Spiru Haret, specializarea Drept Penal în anul 2019.

În cursul dimineţii de joi, 19 decembrie, după audieri, prorectorul Universităţii „Spiru Haret” a fost reţinut alături de alte cinci persoane.

Informațiile au fost prezentate joi seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Punctul de Întâlnire”.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close