Antena 3 CNN Actualitate Document EXCLUSIV al Congresului American privind scutul antirachetă

Document EXCLUSIV al Congresului American privind scutul antirachetă

Document EXCLUSIV al Congresului American privind scutul antirachetă
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
17 Mar 2013   •   22:36

Radu Tudor a prezentat în cadrul emisiunii ”Punctul de Întâlnire” un document esențial pentru înțelegerea deciziei americane privind scutul antirachetă.

”Potrivit Raportului privind revizuirea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice (Ballistic Missile Defense Review Report), publicat de Departamentul american al Apărarii, sunt avute în vedere patru etape de realizare:

Etapa 1 (în desfășurare): Protejarea unor porțiuni ale Europei de Sud-Est, prin desfășurarea de sisteme radar și interceptori SM-3 amplasați pe nave, însoțită de amplasarea unui sistem radar înaintat, care va detecta lansarea rachetelor încă din faza ascendentă a traiectoriei. Prima etapă a demarat la 7 martie 2011, prin retrimiterea în Marea Mediterană a navei ”USS Monterey”, echipată cu sistemul Aegis.

Etapa 2 (orizont de timp 2015): Extinderea protecției aliaților NATO prin operaționalizarea unei noi generații de interceptori SM-3 (care să permită lansarea de la sol) și a unor baze radar. Acestea vor fi amplasate în unități terestre din Europa de Sud-Est.

Etapa 3 (orizont de timp 2016): Extinderea acoperirii sistemului la toate statele membre NATO din Europa, prin amplasarea unei noi baze terestre în Polonia, precum și prin continuarea procesului de dezvoltare a unor noi interceptori SM-3, amplasați pe mare și pe uscat.

Etapa 4 (orizontul de timp 2020): Extinderea proiecției la eventuale atacuri cu rachete intercontinentale, inclusiv prin dezvoltarea în continuare a rachetelor SM-3 și a sistemelor radar.”

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close