Antena 3 CNN Externe Franța sancționează dur protestele neautorizate

Franța sancționează dur protestele neautorizate

Franța sancționează dur protestele neautorizate
08 Ian 2019   •   19:13

Franța intenționează să introducă o lege care să permită înăsprirea sancțiunilor împotriva protestelor nedeclarate că răspuns la demonstrațiile violente ale "vestelor galbene", a declarat primul ministru Edouard Philippe, relatează Reuters.

El a vorbit după ce protestatarii au incendait motociclete și au aprins baricade pe bulevardul Saint-Germain, sâmbătă la Paris, subliniind cum protestele împotriva costurilor ridicate ale nivelului de trăi și împotriva președintelui Emmanuel Macron au devenit violente.

„Trebuie să păstrăm dreptul de a protesta în Franța și trebuie să-i sancționăm pe cei care încalcă legea. Acesta este motivul pentru care guvernul pledează în favoarea actualizării legii pentru a-i sancționa pe cei care nu respectă această obligație de a declara protestele, pe cei care iau parte la protestele neautorizate, pe cei care vin la proteste cu cagule pe față”, a spus Philippe.

El a spus că guvernul ar putea modela nouă lege privind legislația existența împotriva huliganilor din fotbal, prin care persoanele acestea să poată fi interzise pe stadioane. Acesta ar putea fi introdus în februarie, a spus el. 

Philippe a mai spus că cei care au adus perturbări și distrugeri în Paris și în alte orașe mari în care magazinele au fost jefuite și băncile vandalizate, vor fi nevoiți să plătească pentru pagubele pe care le provoacă. 

Cele mai recente proteste ale "vestelor galbene" au început pașnic, dar au degenerat sâmbătă după-amiază, în timp ce protestatarii au aruncat cu pietre în forțele de ordine blocând podurile peste Sena.

Citește și: Proteste la Paris. O mie de oameni în stradă au scandat contra presei. Lucrurile par să se complice spre seară

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Franta proteste
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close