Antena 3 CNN Actualitate Gripa face prăpăd. Numărul total al deceselor ajunge la 47. Anunţul legat de epidemie, aşteptat marţi

Gripa face prăpăd. Numărul total al deceselor ajunge la 47. Anunţul legat de epidemie, aşteptat marţi

Gripa face prăpăd. Numărul total al deceselor ajunge la 47. Anunţul legat de epidemie, aşteptat marţi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    28 Ian 2019   •   19:05

Trei femei în vârstă de 47, 48 și 64 de ani din județele Constanța și respectiv Timiș, dar și un bebeluș de 11 luni tot din județul Timiș au murit din cauza gripei, anunță Institutul Național pentru Sănătate Publică.

Numărul total al deceselor din cauza gripei a ajuns la 47.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că România este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna aceasta numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat.

Sorina Pintea a spus că va face publice datele marţi.

Simptome GRIPĂ. Primul simptom al gripei pe care mulţi îl ignoră

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat luni seară la Antena 3 că numărul cazurilor cu infecții respiratorii grave este în creștere.

„Săptămâna trecută s-au înregistrat 117.000 de cazuri comparativ cu 79.000 în aceeași săptămână a sezonului precedent. Diferența este uriașă. Numărul cazurilor de gripă confirmate clinic 4.600, avem o creștere alarmantă a cazurilor de infecții respiratorii grave.

Așteptăm mâine rezultatele preliminare pe care Institutul Național de Sănătate Publică le va centraliza și vom știi dacă ne aflăm în fața unei epidemii sau nu. Oricum ne aflăm în fața unei circulații intense a virusului gripal”, a spus ministrul Sănătății, luni seară, la emisiunea „Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor”.

„Încă din 17 ianuarie, de când am anunțat debutul sezonului gripal, măsurile care s-au transmise în teritoriu sunt măsuri specifice epidemiei nu măsuri specifice circulației intense a virusului gripal. Am vrut astfel să preîntâmpinăm cazurile grave care se pot înregistra. Din păcate, lucrurile nu merg foarte bine”, a mai spus ministrul.

Sorina Pintea a precizat că numărul persoanelor decedate este în creștere.

„E adevărat că aceste persoane au avut condiții medicale preexistente. Sunt 47 de morți, dar patru nu au avut condiții medicale preexistente”, a menționat ministrul Sorina Pintea.

Citiți și:

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș: „Înainte de 2009 s-a pornit o campanie atroce împotriva vaccinării, iar acum își arată rezultatele”

Gripa sperie tot mai mulți români. Arafat, apel către populaţie: „Cer înțelegere. Nu pot fi rezolvate toate cazurile în cinci minute”

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close