Antena 3 CNN Actualitate Guvernul respinge o iniţiativă a istoricului Dinu C. Giurescu

Guvernul respinge o iniţiativă a istoricului Dinu C. Giurescu

Guvernul respinge o iniţiativă a istoricului Dinu C. Giurescu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Apr 2014   •   20:14

Academicianul Dinu C Giurescu s-a arătat dezamăgit de faptul că Guvernul României a respins o iniţiativă a sa, împreună cu alţi doi deputaţi PC, de instituire a zilei literaturii române.

Din şedinţa din 16 aprilie a Guvernului, aflăm că propunerea legislativă privind instituirea zilei naţionale a literaturii române a primit aviz nefavorabil.

"15. Punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă privind instituirea Zilei Naţionale a Literaturii Române, iniţiată de domnii deputaţi PC Ovidiu Alexandru Raeţchi, Dinu Giurescu şi Bogdan Ciucă (Bp. 681/2013). Aviz nefavorabil", se arată în informaţia de presă de pe site-ul Guvernului.

Informaţiile au fost prezentate duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Întrebat de ce este nevoie de o astfel de zi a literaturii române, academicianul a răspuns:

"De ce am făcut noi această iniţiativă? Pentru că literatura, limba şi istoria română sunt sub asediu. Ele nu mai contează ca discipline sau drept creaţie formativă pentru opinia publică şi pentru tânăra generaţie. Asta este realitatea. Nu se supără nimeni. Nimeni din Guvern nu este obligat să dea vreo explicaţie", a spus Dinu Giurescu, duminică la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Dinu Giurescu Punctul de întâlnire
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close