Antena 3 CNN Actualitate Ciolacu: "Voi purta o discuţie cu Dan Tudorache. Dacă vrea să intre în Parlament, PSD va trebui să ia o decizie politică de urgenţă"

Ciolacu: "Voi purta o discuţie cu Dan Tudorache. Dacă vrea să intre în Parlament, PSD va trebui să ia o decizie politică de urgenţă"

Liderul PSD Marcel Ciolacu a dezvăluit, duminică, la Punctul de întâlnire, cum va gestiona PSD mai multe chestiuni politice, între care situaţia fostului primar Dan Tudorache şi problema desfiinţării aşa-numitei "secţii speciale" pentru investigarea infracţiunilor în Justiţie.

Ciolacu: "Voi purta o discuţie cu Dan Tudorache. Dacă vrea să intre în Parlament, PSD va trebui să ia o decizie politică de urgenţă"
de Adrian Iclozan    |    21 Dec 2020   •   00:03

Liderul PSD a fost întrebat cum va proceda formaţiunea sa, în contextul în care la nivelul viitoarei majorităţi guvernamentale s-ar fi convenit desfiinţarea secţiei speciale.

Marcel Ciolacu: Votăm împotriva desfiinţării secţiei speciale

"Categoric vom vota împotrivă, pentru că nu poţi să treci peste o decizie a specialiştilor. Am văzut cum a funcţionat justiţia fără această secţie şi, din punctul meu de vedere, n-a funcţionat cum ar trebui să funcţioneze într-un stat democratic. Niciun ministru n-a lăsat-o să funcţioneze la întreaga ei capacitate. Haideţi s-o lăsăm să funcţioneze (...)", a spus preşedintele PSD.

El a comentat şi concesiile făcute de PNL pentru ca Ludovic Orban să se asigure că va fi votat preşedinte al Camerei Deputaţilor

Marcel Ciolacu: Ştiţi că am o relaţie bună cu liderul UDMR, doar am vândut Ardealul ...

"Ştiţi că am o relaţie foarte bună cu Kelemen Hunor, doar am vândut Ardealul (n.r., se referă la o declaraţie din luna mai a preşedintelui Iohannis). Dar de aici şi până la a da Ministerul dezoltării UDMR doar pentru ca Orban să devină preşedintele Camerei, mi se pare o distanţă mult prea mare. Sunt nişte concesii de neimaginat", a susţinut el.

Preşedintele PSD a mai spus la Antena 3 cum va gestiona situaţia fostului primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, care este urmărit penal de DNA pentru infracţiunea de spălare de bani. Tudorache a fost surprins de reporterii Antena 3 făcând demersuri pentru a-şi lua în primire mandatul de deputat. El a candidat pe listele PSD în Bucureşti.

"Noi am luat o decizie politică: nu candidează nicio persoană care a fost trimisă în judecată. În cazul lui Tudorache, imediat ce a început ancheta DNA, acesta a luat decizia de a se autosupenda din funcţiile deţinute în partid, în primul  rând cea de preşedinte la PSD Sector 1. Mandatul lui Tudorache nu i-l dă Ciolacu sau PSD, ci BEC şi judecătoria.  Voi avea o discuţie lămuritoare cu dl. Tudorache luni dimineaţă: dacă vrea să continue demersul de a nu intra în Parlament sau dacă vrea să intre în Parlament, şi atunci trebuie luată de urgenţă o decizie de către PSD.

(Întrebare: Deci, dacă intră în Parlament, nu va face parte din grupul PSD?)

Cred că e o regulă pe care trebuie să o respecte toată lumea (...)", a explicat Marcel Ciolacu.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close