Antena 3 CNN Actualitate Povestea impresionantă a bebelușului român despărțit de familia sa și deținut într-o închisoare din SUA

Povestea impresionantă a bebelușului român despărțit de familia sa și deținut într-o închisoare din SUA

Povestea impresionantă a bebelușului român despărțit de familia sa și deținut într-o închisoare din SUA
25 Iul 2019   •   19:42

Radu Tudor a prezentat la „Punctul de Întâlnire” povestea impresionantă a unui copil român despărțit de familia lui în SUA. 

New York Times a scris despre cel mai mic copil deținut într-o închisoare federală americană pentru trecerea ilegală a frontierei dintre Mexic și SUA. 

Constantin Mutu avea patru luni atunci când a fost luat de lângă tatăl său și dus într-o familie adoptivă din Michigan, în baza politicilor anti-imigrație implementate de Administrația Trump. Tatăl lui a fost deportat în România. 

Potrivit New York Times care a relatat drama prin care a trecut familia Mutu, orirginară din Teleorman, bebelușul a stat acolo cinci luni din primul său an de viață până când a fost reunit cu familia sa. 

Părinții lui Constantin au plecat din România în 2018, aceștia călătorind în Mexic, împreună cu doi dintre cei cinci copii ai lor, din dorința de a ajunge ulterior în SUA. Familia și-a vândut casa în care locuia și a reușit să ajungă în Mexic și să plătească o persoană care să-i ducă în SUA, unde urmau să ceară azil. Era calea pe care mai mulți oameni din satul lor au urmat-o fiindcă voiau să ducă în America o viață mai ușoară. 

Aproape de granița cu SUA, soții Mutu s-au pierdut unul de altul. Sub politica anti-imigranți a lui Trump, tatăl lui Constantin a fost încătușat imediat și despărțit de copilul său de patru luni de zile, fără să primească vreo explicație. 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close