Antena 3 CNN Actualitate Premierul Dăncilă: Vom lua o decizie în cazul lui Klaus Iohannis

Premierul Dăncilă: Vom lua o decizie în cazul lui Klaus Iohannis

Premierul Dăncilă: Vom lua o decizie în cazul lui Klaus Iohannis
07 Feb 2019   •   22:23

Viorica Dăncilă a reacționat dur, joi, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat din nou nominalizarea Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării.

Premierul afirmă că argumentele președintelui nu se susțin și că cel puțin în spațiu public un politician ca Lia Olguța Vasilescu este unanim acceptat pentru o poziție de ministru pe care a mai ocupat-o pentru portofoliul Muncii și pentru care președintele și-a dat acordul.

Viorica Dăncilă dezavueză modul în care Iohannis alege să prelungească conflictul intern și afirmă că în perioada următoarea se va lua o decizie în coaliție în privința șefului statului.

"Pentru mine este cert un lucru: este un nou blocaj al Guvernului. Dacă tot voia să refuze nu trebuia să treacă 70 de zile în care sa blocheze activitatea Guvernului. Mi s-au cerut foarte multe acte. Pentru că mi-am dat seama de responsabilitatea Guvernului în această perioadă deosebit de importantă pentru România am încercat să am o atitudine pozitivă.

Am trimis și certificat care să ateste că este cetățean român. Am trimis tot ceea ce a cerut domnul președinte. (...) Ceea ce i se reproșează doamnei Olguța Vasilescu mi se pare incredibil", a declarat Viorica Dăncilă, în interviul exclusiv acordat reporterului Antena 3 Maria Toader.

Viorica Dăncilă afirmă că modul în care se comportă Klaus Iohannis conduce la ideea de rea-credință și de dorința de a boicota Guvernul.

"Lipsă de experiență la Olguța Vasilescu? Hai să fim serioși! A fost primar, a avut nu știu câte mandate de deputat, a fost acceptată ca ministru tot de domnul președinte Klaus Iohannis. De ce o dată ești bun și pe urmă nu ești  bun?

Sunt lucruri care efectiv se bat în cap și conduc la ideea de rea credință și la dorința de a boicota în continuare activitatea Guvernului", a subliniat Dăncilă.

Premierul declară că blocajul lui Iohannis duce la imposibilitatea Executivului de a avea o cursivitate în deciziile care se iau în domeniul Dezvoltării și că, probabil, și dacă s-ar veni cu o altă propunere, Iohannis ar continua să blocheze activitatea Guvernului. În consecință Coaliția va lua în curând o decizie în privința lui Klaus ohannis.

"În cadrul coaliției de guvernare este o mare nemulțumire și o stare de iritare pentru că toate aceste motivații pe care le-a specificat președintele nu se pliază pe realitate și este clar că este rea-voință

Vom avea ședință în coaliția PSD-ALDE și vom lua o decizie. Nu pot să spun care va fi decizia. Este adevărat că și Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu și membrii PSD sunt foarte nemulțumiți", a adăugat Viorica Dăncilă.

 

 

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close