Antena 3 CNN Politică Preşedintele Traian Băsescu recunoaşte că s-a implicat în numirea şefului DNA

Preşedintele Traian Băsescu recunoaşte că s-a implicat în numirea şefului DNA

Preşedintele Traian Băsescu recunoaşte că s-a implicat în numirea şefului DNA
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    18 Oct 2013   •   12:13

Preşedintele Traian Băsescu recunoaşte că s-a implicat în numirea şefului DNA.

Este vorba despre un episod din 2008, când Băsescu i-a condiţionat lui Cătălin Predoiu menţinerea în funcţie de desemnarea lui Daniel Morar pentru un nou mandat la şefia DNA.

"Când l-am chemat să-l întreb dacă vrea să rămână în Guvern, a avut o singura condiţie: să-l propună pe Morar pentru a-l doilea mandat, condiţie pe care i-am pus-o eu lui şi nu el mie", a declarat Băsescu.

"M-a deranjat că îmi dădea lecţii, când el a fost la mine să mă roage să vorbesc cu Ponta să-l menţină şi în guvernul lui(...). Omul ăsta să nu îndrăznească să îmi dea lecţii publice. Să explice de ce nu l-a vrut pe Morar la DNA şi de ce a fost la preşedinte pentru a fi menţinut în Guvern", a mai spus Băsescu, referindu-se la Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, a anunţat, săptămâna trecută, că se înscrie în cursa internă a PDL pentru a fi nominalizat drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale din 2014.

Radu Tudor, realizator al emisiunii "Punctul de Întâlnire", a vorbit, vineri, la Antena 3, despre implicarea preşedintelui Băsescu în numirea şefului DNA.

Potrivit realizatorului Tv, nu există un adversar mai important al lui Traian Băsescu decât el însuşi. 

"După ce şi-a făcut servicii multe, îşi face şi deservicii pe rând, pentru că în acea afirmaţie există două elemente grave, despre care noi, jurnaliştii, vorbim de ani de zile, dar pe care nu are cine să le sancţioneze", susţine Radu Tudor.

"Băsescu condiţionează nişte oameni politici, pentru numiri în justiţie pe care le doreşte el în aşa fel încât dosarele de anchetare a oamenilor politici să fie controlate de el. Asta este prima concluzie. A doua concluzie este că Traian Băsescu întreba oamenii politici dacă vor sau nu să mai rămână în Guvern, recunoscând în mod implicit că de fapt el era primul ministru, iar Emil Boc era un al treilea om la masă", a mai spus acesta.




×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close