Antena 3 CNN Actualitate Programul PNL: Nimic despre creșterea pensiilor

Programul PNL: Nimic despre creșterea pensiilor

Radu Tudor a analizat, luni, la Punctul de întâlnire, programul de guvernare al PNL. Potrivit documentului, liberalii își asumă că nu vor depăși ținta de deficit de 3.6%, iar acest lucru înseamnă că este exclusă o creștere a pensiilor cu 40%. în septembrie 2020.

Programul PNL: Nimic despre creșterea pensiilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Feb 2020   •   20:30

"La capitolul Buget și fiscalitate este o chestiune care nouă, echipei de la Punctul de Întâlnire, ne-a atras atenția. Se spune simplu, clar, negru pe alb: 'Încheierea exercițiului bugetar pe anul 2020 fără depășirea țintei de deficit de 3,6% din PIB'. Excepțională, onoroabilă misiune de a nu încheia anul 2020 cu un deficit mai mare de 3,6%.

Dar, știți ce înseamnă lucrul acesta? Și ne-a tradus-o un specialist, cel mai bun specialist. Se numește Mugur Isărescu. Guvernatorul Băncii Naționale a României a spus că dacă se aplică mărirea cu 40% a pensiilor, sare deficitul de 4%. Dacă nu vrei să sară deficitul de 4%, nu mai mărești pensiile. Asumarea din acest document a faptului că nu trebuie depășită ținta de deficit de 3,6% este aceea a nemăririi pensiilor la 1 septembrie cu 40%", a explicat Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close