Antena 3 CNN Actualitate Proiectul pentru Centura Capitalei a ajuns la Comisia Europeană. Anunțul făcut de ministrul Transporturilor

Proiectul pentru Centura Capitalei a ajuns la Comisia Europeană. Anunțul făcut de ministrul Transporturilor

Proiectul pentru Centura Capitalei a ajuns la Comisia Europeană. Anunțul făcut de ministrul Transporturilor
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    06 Dec 2018   •   19:49

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat joi seară, la Antena 3, că proiectul pentru finanțarea Centurii Capitalei a fost recepționat de Comisia Europeană, în data de 5 decembrie.

„Proiectul pentru finanțarea Centurii Capitalei a fost recepționat de Comisia Europeană. Am print screen în telefon și vă arăt. Proiectul este la Comisia Europeană. Proiectul a fost urcat în sistem. A fost recepționat de Comisia Europeană pe data de 5 decembrie”, a declarat Lucian Șova, la „Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor”.

Pe 11 octombrie, premierul a anunţat că va fi solicitată finanţare din bani europeni pentru investiţiile care vizează centura Capitalei.

„Am făcut progrese importante în ceea ce priveşte asigurarea finanţării investiţiilor care vizează centura existentă a municipiului Bucureşti, dar şi infrastructura nouă la profil de autostradă. Dosarul prin care solicităm finanţarea din banii europeni este gata şi luni va fi transmis Comisiei Europene. Solicităm finanţarea din bani europeni, mai exact din Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru acest proiect deosebit de important. Vorbim despre fonduri estimate la peste 1,3 miliarde de euro, fără TVA. Guvernul României va oferi tot sprijinul pentru atragerea finanţării europene necesare realizării acestui proiect”, a afirmat Dăncilă.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close