Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire: 25 de ani cu Iliescu, Constantinescu şi Băsescu

Punctul de Întâlnire: 25 de ani cu Iliescu, Constantinescu şi Băsescu

Punctul de Întâlnire: 25 de ani cu Iliescu, Constantinescu şi Băsescu
Sursa foto: Foto: VideoNews
17 Aug 2014   •   20:18
Apropierea alegerilor prezidenţiale a fost subiectul principal al emisiunii "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3. Invitatul lui Radu Tudor a fost maestrul Mircea Diaconu. 
 
Europarlamentarul a fost invitat să comenteze mandatele celor trei preşedinţi pe care i-a avut România în ultimii 25 de ani. 
 
"Posibil ca varianta Ion Iliescu, împotriva căreia am pledat şi eu puternic, să fi fost necesară. Poate era varianta necesară în acel moment. În rest, o masă enormă de profesionişti ai răului şi ai minciunii erau acolo. Preşedintele Iliescu a reprezentat cumva o parte din această masă critică. Ăia nu putea să dispară. Raţiu, Coposu, care aveau alte valori, cu ei nu se putea în acel moment", a explicat Diaconu. 
 
Cât despre mandatul lui Emil Constantinescu, Diaconu a arătat că au fost momente foarte importante prin care a trecut România în timpul acestui mandat. 
 
"Să nu uităm că pe mandatul celui de-al doilea preşedinte s-a intrat în NATO. Să nu uităm că tot pe acest mandat a trecut glonţul pe lângă urechea României. Mugur Isărescu, Emil Constantinescu, chiar dacă mai târziu s-au spus multe lucruri, au ţinut direcţia, s-a trecut pe lângă tragedie."
 
În fine, despre mandatul lui Traian Băsescu, Diaconu a arătat că persoana Traian Băsescu a reprezentat o anumită categorie de personaje. 
 
"Al treilea preşedinte. Acea masă critică rămasă, după moartea Ceauşeştilor, s-a aşezat o parte pe mandatul Iliescu. O altă parte, mai tânără, mai bine acoperită. Nişte oameni care la acel moment aveau 35-40 de ani, au stat, au strâns averi şi acum, în mandatul de 10 ani care tocmai se termină, a fost timpul lor. Ceea ce ni s-a întâmplat în ultimii 5 ani, a dansat această parte, a făcut ce a vrut. Eu nu personalizez, vorbesc ca fenomen. A ieşit la rampă această masă critică, pricepuţi, fără milă, iar noi ceilalţi, poporul, a trebuit să înghiţim la nesfârşit umilinţe, jigniri. Cam asta a făcut acest sistem, nu zic de acest preşedinte, că nu este vorba despre un singur om, ci de foarte mulţi. Este o masă critică de care nu prea am scăpat", a conchis Diaconu. 
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close