Antena 3 CNN Actualitate Punctul de întâlnire: A început deja explorarea gazelor de şist în România

Punctul de întâlnire: A început deja explorarea gazelor de şist în România

Punctul de întâlnire: A început deja explorarea gazelor de şist în România
13 Oct 2013   •   19:12

Revoltele oamenilor, manifestările publice şi chiar frica localnicilor nu mai par să sperie pe nimeni. In judeţul Constanta au început prospecţiunile pentru gazele de şist. O armată de oameni mărşăluiesc aproape zilnic pe un camp situat la 20 kilometri de staţiunea Costineşti.

Aparatura şi cablurile au fost deja montate pe câmp însă nimeni nu vrea să vorbească despre acest proiect. Intre timp, localnicii din zona s-au împarţit în doua tabere: unii se tem pentru sănătatea lor, iar ceilalţi cred că investiţia le va face traiul mai bun.

Oamenii spun că nu au fost consultaţi de nimeni şi unii dintre ei s-au trezit că nu pot începe aratul terenurilor agricole. Acum se tem de ce e mai rau.

Nu toata lumea însă pare să se sperie de apariţia aparatelor pe câmp. Unii localnici sunt convinşi că extragerea gazelor de sist va fi un lucru bun pentru comunele din zona.

Cred ca in acest fel pretul la gaze natural se va mai ieftini şi tocmai de aceea şi-au dat acordul pentru amplasarea aparaturii pe terenurile lor.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close